Подготвя се премиерата на ексклузивен документален филм за историята, която

...
Подготвя се премиерата на ексклузивен документален филм за историята, която
Коментари Харесай

Само за автомобилни фенове: Истината за Ford v Ferrari

Подготвя се премиерата на извънреден документален филм за историята, която е в основата на блокбастъра Ford v Ferrari. Малко сюжети в автомобилната история са толкоз увлекателни, колкото борбата сред Ford и Ferrari на Льо Ман. Ford-ът в последна сметка печели тази борба през 1966 година, а прототипът GT40 е първият, който вижда карирания байрак още три пъти преди края на десетилетието.

Историята за първата победа на Ford GT40 на паметната писта стана извънредно известна освен измежду автомобилните почитатели и всичко това с помощта на кино лентата „ Форд против Ферари “ с Мат Деймън и Крисчън Бейл в основните функции. Филмът, който към този момент е номиниран за „ Оскар “, е отдаден на именития дизайнер Карол Шелби, състезателят Кен Майлс и подготовката им за известната конкуренция на надпреварата в Льо Ман през 1966-а. Но правилно ли е всичко, показано в блокбастъра?

Разбира се, в Холивуд те са склонни да преувеличават, разпалват обстановката, интензивно да прибавят драми и други сходни. Наистина ли от Ford се намесват толкоз съществено в екипа? Майлс и Шелби били ли са се? Кой различен е подготвил за надпреварите Ford GT40? Какво общо има Якока? И изобщо, каква е тази кола, която изненадващо се появи от Англия? (спойлер - марката Lola) Накрая, създателят на Ferrari Енцо Ферари в действителност гледал ли епичната борба със личните си очи, седнал на подиума?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР