Подготвя се катастрофиралият малък самолет край Шумен да бъде транспортиран

...
Подготвя се катастрофиралият малък самолет край Шумен да бъде транспортиран
Коментари Харесай

Подготвят извозването на катастрофиралия самолет край Шумен

Подготвя се авариралият дребен аероплан край Шумен да бъде превозен в охранителен хангар, заяви пред публицисти представителят на Окръжната прокуратура в Шумен Орлин Куздов, представен от Българска телеграфна агенция.

След извозването на машината ще бъде освободена поляната, където се намира, а пътят към нея ще бъде отворен. Собственици на парцели в региона на Пети километър в този момент могат да стигнат до тях по заобиколен маршрут.

Огледът на местопроизшествието е почнал в обедните часове през днешния ден, под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен, с присъединяване специалисти от Дирекцията за следствие на катастрофи във въздушния, водния и жп превоз към Министерството на превоза.

По думите на Куздов все още няма информация кой от двамата мъже е управлявал самолета. По-късно през днешния ден ще бъде изработен опит да се беседва с по-леко потърпевшия - Александър, на 27 години. Баща му Валери, на 62 години, не е допустимо да бъде разпитан.

Той е с голям брой контузии, в травматичен потрес, на апаратно дишане и има заплаха за живота му. По-младият мъж е контактен, има счупвания на крайници, рамото и охлузни рани, оповестиха от МБАЛ - Шумен.

Началникът на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Красимир Колев сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция, че при рухването на самолета се е развалил един от резервоарите му. Около него се се е образувало леке от теч на гориво и е имало заплаха от възпламеняване. Пристигналите огнеборци първо са се уверили, че потърпевшите са извадени от самолета. След това са отстранили акумулатора на машината и са я облели с въздушно-механична пяна, с цел да се предотврати заплахата от възпламеняване, посочи Колев.

Както Българска телеграфна агенция заяви, към 19.20 часа през вчерашния ден, при заход за кацане на летище Шумен четириместен частен аероплан " Пайпер " с двама души на борда е претърпял случай. При опит да кацне самолетът, който е с два мотора, се е блъснал в дърво в овощна градина в региона на Пети километър.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР