Подгответе се да почувствате завист към 10-годишно дете. Скай Браун

...
Подгответе се да почувствате завист към 10-годишно дете. Скай Браун
Коментари Харесай

10-годишна се цели в Токио 2020

Подгответе се да почувствате злоба към 10-годишно дете. Скай Браун кара сърф и скейтборд, също така е божествена в танците. Почти несъмнено ще се трансформира в най-младата британка, взела участие на Летни олимпийски игри. В Токио следващата година тя ще бъде на едвам на 12.

Родена е в Миязаки, Япония. Баща й е британец, майка й - японка. Скай е част от тима по скейтборд, който ще се приготвя за най-големия състезателен конгрес на планетата. И въпреки че занапред предстоят квалификации, момичето е изцяло решително във опциите си.

" Искам просто да пускам и да се развличам. Всъщност не знам против кого тъкмо се състезавам, само че това няма никакво значение”.

Както може да се чака от сърфист, дребната Браун има много спокойна настройка към живота. Не позволявайте обаче това да ви заблуди - решимостта й е задоволителна за велики каузи.
 " Чувствам, че няма значение на какъв брой години си. Аз съм дребничка и ще вземам участие в голяма конкуренция! Всеки може да реализира всичко без значение от възрастта си. Понякога желая да предизвикам самата себе си. Да върша нещата, които момчетата вършат. Защото момчетата да получават цялото развлечение? Мисля, че девойките не им отстъпваме ".

Скай живее в Миязаки, само че прекарва огромна част от годината в Съединени американски щати. Тя към този момент е рекламно лице на " Найки " (най-младото в историята), а ликът й грее на великански плакати в спортните магазини из всичките щати. Наскоро взе участие и във видео дружно с икони на женския спорт като Симон Байлс, Кастер Семеня и Дина Ашър-Смит.

През 2016-а, едвам 8-годишна, Скай се трансформира в най-младия участник на Vans US Open (престижен старт в сърфа). И макар че не се прибра с орден, изпревари съпернички с 20 години по-възрастни от нея. През февруари сграбчи златото от скейтбординг конкуренцията Simple Session в Естония. При това на трасе, проектирано за мъже. Сега прибавете и танците. През предишния декември Скай завоюва американския еквивалент на Strictly Come Dancing за деца.
 Едва ли ще се учудите, че почитателите й в Инстаграм надвишават 300 000. Популярността й към този момент е ориентирана в поддръжка на тези с по-малко благоприятни условия и шанс в живота.

След като посещава Камбоджа с родителите си, Браун взема решение да помогне на децата без достъп до чиста вода и обучение. В партньорство с огромен производител Скай създава лична линия бордове, а облагата ще финансира скейтборд академии за малчугани в неравностойно състояние в по-бедните региони на света. До момента набраните средства са към 15 000 евро.

" Мечтата ми е да продължа да пътувам по света, да карам ръб и сърф и да бъда дете. Разбира се, и да оказвам помощ на останалите ", споделя Скай, която към този момент е икона на своето потомство.
 btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР