Подготвени сме, не се притесняваме. На първо място гледаме да

...
Подготвени сме, не се притесняваме. На първо място гледаме да
Коментари Харесай

Пловдивски пожарникари се отправят на помощ към Турция СНИМКИ

„ Подготвени сме, не се тормозим. На първо място гледаме да опазим личния си живот и от там нататък да оказваме помощ на останалите хора ”, разяснява Петър Петров, който ще управлява екипа от 16 души, които отпътуват натам, написа TrafficNews.bg.

7,8 по Рихтер удари град Кахраманмараш, като към този миг починалите са 1700.

Пожарникарите са минали през курсове и потеглят със специфичен избавителен автомобил, който е оборудван с кран за избавяне на хора и тяхното прекачване. Автомобилът има и помпи за приливане на нападателни и горими течности и е приспособен да прониква в срутени здания и от там да се изваждат жертви.

Главен контрольор Димитър Бришимов, който е шеф на бранш Пожарогасителна и избавителна активност “ към Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Пловдив разяснява, че пожарникарите, които ще вземат участие авансово са декларирали предпочитание за участване в подобен модул.

Голям е шансът да има живи хора, откакто видях фрагменти на постройките, разяснява още Димитър Бришимов.

„ Ходили сме на голям брой тренировки, имаме нужната техника и не считам, че тази мисля ще бъде проблем за нас ”, разяснява старши пожарникар Христо Шенчев.

Пловдивските спасители изчакват сътрудниците си от София на бензиностанция на автомагистралата. От тук всички дружно ще поемат към Турция.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР