Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по

...
Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на момчето, починало след токов удар в София

Под управлението на Софийска градска прокуратура се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност. Деянието е квалифицирано по член 123, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Към сегашния миг е открито, че малко след 12 ч. на 14.02.2021 година на телефон за незабавни повиквания 112 е бил подаден сигнал за зародил случай на бул. „ Иван Гешов ", директно пред УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ". В болнично заведение е било откарано 16-годишно момче, което е умряло в противошокова зала на Военномедицинската академия.

Първоначално на мястото на случая са пристигнали органите на Министерство на вътрешните работи, които, за събиране на доказателства по случая, са запазили местопроизшествието. Следовател към Следствен отдел при Софийска градска прокуратура е подхванал незабавни дейности по следствието.

Установено е, че момчето е потърпевшо директно до уличната шахта на бул. „ Иван Гешов " №15. На мястото на случая е открит извит проводник, представляващ източник на нараснала заплаха.

Днес, 15.02.2021 година, е осъществена аутопсия на натрупа, като предварителното умозаключение на медицинските лица сочи, че гибелта е настъпила вследствие остра сърдечно-съдова и дихателна непълнота. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и кожни промени по долните крака с тип на термично влияние.

Предстои назначението на съдебномедицинска и техническа експертизи.

Разследването по случая е в начален стадий. Предстои условие на голям брой документи от разнообразни институции, които имат отношение по случая - Столична община, Община „ Триадица ", ЧЕЗ, управлението на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ", търговец, ползващ павилион в непосредствена непосредственост до местопроизшествието, разпити и други дейности по следствието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР