Под натиска на съюзническите сили защитниците на незалежността се насочиха

...
Под натиска на съюзническите сили защитниците на незалежността се насочиха
Коментари Харесай

Битката за Славянск: Руснаците винаги се връщат

Под натиска на съюзническите сили бранителите на " незалежността " се насочиха от курорта Сините езера в посока Славянск. Това съобщи с позоваване на Министерството на защитата на Руската федерация помощник-началникът на Министерството на вътрешните работи на Луганската национална република (ЛНР) Виталий Киселев. Той разгласи и освобождението на село Богородичное в ДНР. Според него се провежда „ мощен плацдарм за нахлуване против Славянск “.

Независимите телеграм канали обаче желаеха доказателства (факти), съгласно тях Министерството на защитата на Украйна не е заявило отдръпване в сводката си, което значи, че боевете не престават.

Между другото, даже американски специалисти означиха, че формалната информация от управляващите в Киев за предаването на територии идва с два дни забавяне.

Може би това се дължи на обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна стрелят по обитаемоте места преди да изоставен, а по-късно правят огнева офанзива, когато нашите стартират да зачистват. Всичко това се показва по този начин, като че ли борбата продължава, макар че в реалност има варварско разрушение на инфраструктурата.

Данните от отдалеченото наблюдаване на системата за ръководство на ресурсите на НАСА (FIRMS) демонстрираха пожари в полета и гори северозападно от Славянск, в сходство с информацията и от съветски източници.

В емисията @wargonzo се появи коментар:

„ ВСУ отстъпват ден след ден, след което стартират да наводняват изгубените територии с фосфор. За тактиката на „ изгорената земя “ неонацистите употребяват касетъчни муниции, цялостни с фосфор - заради това всички околни гори горят, обстановката е покрай екологична злополука. Цивилните демонстрират признаци на химическо отравяне. "

Що се отнася до доказателствата, поискани от незалежните бойци, военният пълководец Семьон Пегов персонално посети освободената територия.

Той сподели, че „ екипът на плана @wargonzo освен беше първият, който доближи известния курорт Сините езера, който се намира сред Красни Лиман и Славянск, само че съгласно положителната остаряла традиция открихме още един плувен сезон в освободените територии. ”

Институтът за проучване на войната (ISW, САЩ), който заема проукраинска позиция, в последно време обръща особено внимание в ежедневните си отчети на борбата за Славянск, даже повече, в сравнение с Херсонското направление.

Експертите на ISW считат, че най-ожесточените борби ще се водят за контрола на автомагистралата M-03 (E-40) Бахмут-Славянск, която явно е маркирана на картите на украинския Генерален щаб като нова отбранителна линия за Въоръжени сили на Украйна.

„ На 11 юли съветските войски нанесоха въздушни и артилерийски удари по региони северозападно от Славянск, в това число Долина, Дибровное, Мазановка, Адамовка и Карповка, и удариха Черкаски северозападно от Краматорск ", споделя те.

" Руските войски евентуално ще продължат да нападат региона на Славянск-Краматорск от позиции на северозапад по границата на Харковска и Донецка области, с цел да се приготвят за вероятни офанзиви както против Славянск, по този начин и против Краматорск “, се споделя още в отчета на ISW.

В изявление за западни издания, незалежният началник на Славянската военно-гражданска администрация Вадим Лях сподели:

„ Никой няма да съобщи Славянск. Военните са в военен режим. Те показват това в продължение на четири месеца. Имаше горещи борби. Сега има още по-концентрирани войски. Трудно е да се каже къде ще бъде главният удар. "

Според него украинците са изграждали укрепления отдавна и съставляват мощна система от дълготрайни огневи точки, свързани между тях с мрежа от окопи, както в покрайнините на града, по този начин и в самия Славянск.

Очевидно тук работят военни инженери на НАТО, които създават позиции, като регистрират кръстосания огън. Участието на Северноатлантическия алианс от страната на " незалежната " става все по-очевидно.

Ръководството на въоръжените сили на Украйна чака удари от нашите войски от три направления - от Изюмско направление по автомагистрала М-03, от страната на село Богородичное и от лиманския сектор през Райгородок.

Фронтовата линия тук минава по Северски Донецк и макар че отсам има 10 километра по права линия до Славянск, Лях счита, че руснаците надали ще преминат през реката.

Разузнаването на английското министерство на защитата уведоми кабинета на президента Зеленски и украинския Генерален щаб, че с цел да нападна Славянск, Русия е трансферирала елементи от Източната и Западната групировки на въоръжените си сили в Изюмското направление.

Очевидно британците, въртейки случая с " най-кървавата борба на лятната акция ", основават звук, с цел да оправдаят идното проваляне на ВСУ.

Да речем, че тук най-мощните сили на съветската войска ще отидат на пробив. Британците нашепват в ухото на Зеленски и Залужни, че контролът над Славянск ще отвори пътя на нашата войска към Павлоград и може да провокира резултат на доминото в отбраната на „ незалежната “.

Освен това, от медийна позиция, за бандеровците този съветски град се свързва с „ руснаци, съветофили и ватници “, които би трябвало да бъдат дерусифицирани непременно. И което също е доста значимо: за майданците Славянск е и мястото, където преди 8 години „ сепаратистите” подвигнаха глава.

Киев кардинално има вяра, че люлката на съветската пролет в Донбас не може да бъде предадена, другояче ще се окаже, че руснаците постоянно се връщат. Припомняме: от 12 април до 5 юли 2014 година отряд от доброволци на ДНР (не повече от 1000 бойци) удържа защитата против 30-хилядната формация на Въоръжените сили на Украйна.

Днес в Славянск, съгласно информация от локалната преса, измръзналите нацисти от дузина победени национални батальони държат защитата. А от въоръжените сили на Украйна в града са основани 19-а бригада ОР, която се биеше за летището в Донецк и елитната 95-а бригада ОДШ. Има и задоволително непознати бойци, домъкнати от Лисичанск.

Генералният щаб на " ненька " счита, че съветските войски ще обкръжат града и едвам тогава ще стартират тежкото му пречистване с дребен брой пленници. Най-вероятно градските борби ще се водят от същите елементи, които се показаха добре в контура на Северодонецк.

Между другото, макар че самостоятелните канали в Телеграм предвиждат напускането на въоръжените сили на Украйна, те пишат за възходящото деморализиране на бойците, участващи в спора.

Но в случай че прилежащият Северск падне толкоз бързо, колкото Лисичанск, ще стартира суматоха и в Славянск.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР