Почти всички знаят, че не бива да се пишат SMS

...
Почти всички знаят, че не бива да се пишат SMS
Коментари Харесай

Правила, които ще спасят живота ви

Почти всички знаят, че не трябва да се пишат SMS по време на шофиране и какво да се прави при възникне пожар. Но животът може да ни хвърли в такива обстановки, за които нямаме визия по какъв начин да реагираме. На уеб страницата за въпроси и отговори на Quora,  потребителите решили да споделят животоспасяващи препоръки, които могат да ви бъдат потребни, в случай че внезапно се окажете в толкоз рискова обстановка. Хубаво е да се възползвате от тях, с цел да не попадате в рискови обстановки или да знаете по какъв начин да се справите, в случай че зародят.

Мозъкът не може по едно и също време да управлява процеса на вървене и потребление на мобилен телефон, тъй че гледайте напред, а не към екрана.

Консултантът по сигурността Мурали Кришнан споделя, че ходенето и потреблението на телефона изискват доста познавателни старания. В резултат на това не можете изцяло да се концентрирате върху двете по едно и също време, като да вземем за пример вървене и дъвчене. Има късмет да станете жертва на „ слепота от немарливост “. Така макар, че виждате автомобила, може да не осъзнавате заплахата и да пострадате.

Уверете се, че огледалата за назад виждане в колата ви са сложени вярно и избягвайте слепите зони.

Потребителят на уеб страницата Кристен Ръш твърди, че не всички коли имат сляпо място. Чрез контролиране на огледалата за назад виждане, тъй че да виждате едвам краищата на личната си кола, можете сполучливо да се отървете от слепите петна в профил. Огледалата за назад виждане би трябвало да ви дадат визия за ситуацията на всяка кола откъм гърба. Струва си да отделите няколко секунди, с цел да регулирате вярно огледалата, когато седнете зад кормилото.

Топлината се предава по-бързо през течност, в сравнение с посредством газ, тъй че избягвайте влагата, с цел да не замръзнете.

Инженерът Лия Лавойе споделя, че има връзка сред влажността и чувството за мраз. За да предотвратите рухването на телесната температура прекомерно бързо в студено време, избирайте вълнени облекла вместо памучни: вълната всмуква повече влага и предотвратява попадането й върху кожата. Е, несъмнено, направете всичко допустимо, с цел да не се намокрите.

Яжте сняг единствено в краен случай.

Лавойе прибавя, че тялото употребява голямо количество сила, с цел да трансформира материята от едно положение в друго. Ето за какво можете да ядете сняг като сурогат на водата единствено в краен случай. Ще получите течност, само че за сметка на консумиране скъпа топлота.

Ако вашият аероплан направи спешно кацане в морето, не надувайте незабавно избавителната жилетка.

Потребителят Алвин Йип предизвестява да не бързате неотложно да надувате избавителна жилетка, тъй като водата, която може да нахлуе в кабината, ще затрудни придвижването ви, в случай че жилетка е надута. Затова първо би трябвало да доплувате до изхода и едвам по-късно да надуете жилетката, която да ви защищити от удавяне в морето.

Ако се задавите, техниката на Хаймлих може да се извърши независимо.

Малко хора знаят, че могат да създадат техниката премахване на храна заседнала в гърлото, без непозната помощ. Наман Митрука описа как  може да се справите сами. Първо, би трябвало да сгънете водещата ръка в пестник под ребрата директно над пъпа. Дланта на втората ръка би трябвало да се постави върху пестник, за по-силен напън. Натиснете пестник в стомаха с придвижването във вътрешността и нагоре, по посока на диафрагмата, която се намира в горната част на корема. Трябва да вършиме това, упражнявайки мощ. Повторете няколко пъти, до момента в който предметът, затънал в гърлото, се измести и освободи дихателните пътища.

Винаги носете мощни и потвърдени антихистамини, когато пътувате до ново място.

Раян Борек споделя: Никога не знаете къде може да попаднете на нещо, към което сте алергични, изключително в случай че ходите на къмпинг или почивате измежду природата.

Границите на човешкото тяло се свеждат до „ правилото на трите “.

Ручин Агарвал споделя: Специалистите по оцеляване знаят по какъв начин да дефинират границите си. Средно статистически човек може да оцелее три минути без въздух, три часа без заслон при рискови метеорологични условия, три дни без вода и три седмици без храна.

Ако маслото за готвене се е запалило, изключете горелката и покрийте съдовете, съдържащи горящото масло.

Ручин Агарвал изяснява и за какво в никакъв случай не би трябвало да се употребява вода за гасене на горещо масло или мазнини. Водните молекули потъват на дъното на горещи ястия, незабавно се изпаряват и изтласкват пламъците още по-високо. Затова запаленото масло би трябвало да се гаси посредством изключване на горелката и блокиране на достъпа на О2 до огъня.

Правила, които ще спасят живота ви – част 2

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР