Почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат

...
Почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат
Коментари Харесай

Горанов обеща по-високо финансиране почти във всички сектори на бюджетна издръжка

" Почти всички браншове, които се финансират от бюджета, ще получат нарастване. Сред тях са бранш сигурност, секторът, обвързван със междинното обучение и други ", сподели пред Би Ти Ви финансовият министър Владислав Горанов.

" Ако има някъде целеустремено нарастване, това е в Министерство на вътрешните работи. И в този момент не можем да ги оставим без никакво нарастване. Ще обсъдим с министър Радев едно диференцирано нарастване, което ще засегне служителите на реда на терен. Говорим за 55 млн. лева повече разноски за личен състав, само че не желая да навлизаме в механически елементи, малко е рано ", сподели Горанов.

Според него потреблението пораства, има растеж на приходите, който в последните месеци е " съвсем двуцифрен ".

" Социалнослабите и хората, които са пасивни на пазара на труда, няма по какъв начин да го усетят, добави Горанов.

Горанов разяснява абсурда с Антон Тодоров от предходната седмица, като дефинира думите му като дебелашка смешка. " Дебелашка смешка, малко отвън подтекста на диалога. В случая не уцели мястото, в което да се пошегува с Виктор Николаев ", сподели Горанов.

Горанов се въздържа да разяснява дали Тодоров може да бъде изключен от партията.

" Така или другояче сходна позиция е неприемлива. Ако гледаме безусловно думите - опасност имаше, само че в случай че гледаме думите в подтекста, не е напълно по този начин ", добави още Горанов. Той се разграничи от държанието на Тодоров в ефир.

" Не съм приказвал с него, нито с Валери Симеонов. Той евентуално има своите причини. Не съм честен стожер нито в партията, нито в държавното управление ", съобщи Горанов. Той бил " малко изумен от нагнетяването на напрежението " по случая.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР