Почти всеки пети между 15 и 24 години по света

...
Почти всеки пети между 15 и 24 години по света
Коментари Харесай

ИЗСЛЕДВАНЕ: Всеки пети млад човек се чувства депресиран

Почти всеки пети сред 15 и 24 години по света споделя, че постоянно се усеща депресиран, съгласно нов отчет на Организация на обединените нации. Детската организация, УНИЦЕФ и Галъп са провели изявленията в 21 страни през първите шест месеца на годината, оповестява " Гардиън ".

Почти всички деца по света са наранени от блокиране, затваряне на учебни заведения и нарушение на рутинните действия. В комбиниране със загрижеността за фамилните приходи и здравето, доста младежи се усещат уплашени, ядосани и несигурни за бъдещето, се споделя в отчета.

Почти една трета от децата в Камерун споделят, че постоянно се усещат депресирани или нямат интерес да вършат нищо, а едно на всеки 5 деца във Англия и едно на всеки 10 деца в Етиопия и Япония се усещат по същия метод.
свързани новини1864на 10.06.20216918на 05.06.2021
Констатациите не отразяват равнищата на диагностицирана меланхолия, само че демонстрират по какъв начин се усещат децата и младежите по време на пандемията от COVID-19. Липсата на събиране на данни и обикновен мониторинг значи, че картината на психологичното здраве и потребностите на младежите в множеството страни е извънредно лимитирана, се споделя в отчета.

Той акцентира, че повече от един на всеки 7 от 10 до 19-годишна възраст (13%) живее с диагностицирано психологично разстройство - 89 милиона момчета и 77 милиона девойки.

“Това бяха дълги, дълги 18 месеца за всички нас - изключително за децата. С държавните блокировки и рестриктивните мерки на придвижването, свързани с пандемията, децата прекараха незаличими години от живота си надалеч от семейство, другари, класни стаи, игра - основни детайли на детството “, сподели Хенриета Форе, изпълнителен шеф на УНИЦЕФ.
свързани новини7395на 02.06.2021
“Въздействието е доста и това е върхът на айсберга. Дори преди пандемията прекалено много деца бяха натоварени под тежестта на нерешените проблеми с психологичното здраве “, сподели тя.

Докато пандемията наближава третата си година и на фона на загрижеността за нейното влияние върху психологичното здраве на децата и младежите, отчетът разкрива също, че едно дете умира на всеки 11 минути от самоубийство. Всяка година почти 45 800 юноши умират от самоубийство, което е петата най-разпространена причина за гибел при подрастващи на възраст от 10 до 19 години. За младежите сред 15 и 19 години това е четвъртата най-честа причина за гибел след пострадването, туберкулозата и междуличностното принуждение. За девойките в тази възрастова група това е третата най-честа причина за гибел, а четвъртата за момчетата, се споделя в отчета.

Диагностицираните психологични проблеми като тревога, аутизъм, биполярно разстройство, меланхолия, хранителни разстройства и шизофрения, могат доста да навредят на здравето, образованието и бъдещето на децата и младежите, се споделя в отчета.

Нелекуваните проблеми с психологичното здраве оказват също въздействие върху международните стопански системи. Нов разбор на Лондонското учебно заведение по стопанска система, включен в отчета, демонстрира, че икономическата цена на такова занемаряване е 387,2 милиарда паунда годишно.

Въпреки търсенето на поддръжка, държавните разноски за психологично здраве в международен мащаб съставляват 2,1% от общата сума, изразходвана за здраве като цяло. В някои от най-бедните страни в света държавните управления харчат по-малко от 1 $ на за лекуване на психологични болести. Броят на психиатрите, профилирани в лекуването на деца и юноши, е по-малък от 0,1 на 100 000 във всички страни като се изключи тези с високи приходи, където цифрата е 5,5 на 100 000.

Инвестициите в поощряване и отбрана на психологичното здраве са извънредно ниски, се споделя в отчета. Липсата на вложения значи, че хората, работещи в редица области като първичното опазване на здравето, обучение и обществени услуги, не са в положение да се оправят с проблемите на психологичното здраве.

“Психичното здраве е част от физическото здраве - не можем да си позволим да продължим да го преглеждаме по различен метод. Прекалено дълго, както в богатите, по този начин и в бедните страни, виждаме прекомерно малко схващане и прекомерно малко вложения за оптимално увеличение на капацитета на всяко дете. Това би трябвало да се промени ", сподели Форе.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР