Почти всеки един от нас поради една или друга причина

...
Почти всеки един от нас поради една или друга причина
Коментари Харесай

Как да преборите сами с депресията

Почти всеки един от нас заради една или друга причина е изпадал в депресивни положения. Това е извънредно неприятно възприятие, а спасението и връщането към естествения метод на живот могат да бъдат сложни за по-лабилните.

Някои хора прибягват към помощта на експерт или разнообразни лекарства, само че истината е, че съществуват редица способи да се справите с казуса изцяло сами. В тази публикация vesti.bg са подготвили няколко техники, с които да опитате да се преборите с депресията.

Депресията е психологично разстройство, при което интензивността на човек и неговият интерес към живота понижават. В това положение лимбичната система на мозъка работи по друг метод – тя дава отговор за страстите, паметта, съня и други процеси в тялото. Основните признаци на меланхолия включват чести и мощни промени в настроението, загуба на възприятие за наслаждение, некадърност за централизация, нарушена памет, некадърност за взимане на решение, непрекъснато задаване на едни и същи въпроси, боязън, тревога, пристъпи на суматоха, експанзия, хронично възприятие на отмалялост, заспалост, бодърствуване или назад - непрекъсната унесеност, загуба на вкус, загуба на тегло, храносмилателни проблеми, понижено либидо, чувство за напън, тежест в корема и гръдния панер, зной, разнообразни вегетативни признаци като нараснало изпотяване, сухота в устата и други.

Ето по какъв начин да действате:
Проследете вашите потребности
Обикновено в положение на меланхолия не ви се прави нищо. Важно е да не пропуснете момента, в който желанието да извършите нещо въпреки всичко се появи. Изведнъж усетихте, че желаете да се разноските? Излезте на открито. Чувствате потребност да разговаряте с приятелите си? Обадете им се. Ако имате предпочитание просто да лежите на дивана, позволете си и това. Опитайте се да отложите натоварващите задължения и да си позволите да си починете без скрупули на съвестта.
Занимавайте се със спорт
Това към този момент не е логика на психиката, а чиста физиология – по време на подготовка, без значение дали ни харесва или не, мозъкът създава ендорфини – хормони на щастието и насладата, чиито недостиг предизвика депресивни положения.

Премахнете разрушителните мисли
Депресията се характеризира с разрушителни мисли. Това са преценки, които пораждат мимолетно и най-често не разчитат на съответни обстоятелства (пр. „ Никой не ме обича “, „ Аз съм ненужен “, „ Самотен съм “). Често човек не осъзнава тези мисли, само че усеща страстите, които пораждат вследствие на тях. Важно е да се абстрахирате от сходни разсъждения, тъй като единствено утежняват положението ви.
Творете
Арт лечението е цялостен раздел от психотерапията. Творчеството в действителност оказва помощ за оправянето с депресията. Всеки резултат от креативната работа покачва самочувствието.
Променете метода си на живот
Всеки ден се опитвайте да измененията метода, по който мислите, възприемайте протичащото се в позитивна светлина. Не обвинявате за неуспехите си условия или други хора, намерете сили да се изправите пред истината. Повтаряйте си по-често: " Само аз съм виновен за случилото се. Мога да трансформира всичко. " Следващия път, когато се окажете в сходна обстановка, пробвайте се да се държите друго.

*Ако имате самоубийствени мисли и/или възприятие за безизходност, значимо е да се консултирате с доктор. Ако тези мисли се усилят, неотложно потърсете професионална помощ!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР