Фердинанд, след абдикацията си, се установява в Германия. Завръщането му

...
Фердинанд, след абдикацията си, се установява в Германия. Завръщането му
Коментари Харесай

Доц. Владимир Златарски: И синът на Фердинанд е предпочел той да не се връща в България

„ Фердинанд, след абдикацията си, се открива в Германия. Завръщането му в България е един политически въпрос, заради насложилите се разнообразни условия, които довеждат и до неговата абдикация. “

С гвардейски почести ковчегът на българския държател още веднъж влезе в обичания му парк „ Врана “

Това сподели пред bTV доцент Владимир Златарски.

„ Като цяло в първите години след войната той не е мечтан в България. Синът му Цар Борис III също избира царят да не се завръща. Въпреки, че двамата доста са общували, до завръщането му не се стига “, добави Златарски.

 Останките на цар Фердинанд към този момент са в двореца 3 мин. Останките на цар Фердинанд към този момент са в двореца " Врана " (ВИДЕО И СНИМКИ)  Стопанка умря, откакто беше нахапана от домашния си питбул във Варна 1 мин. Стопанка умря, откакто беше нахапана от домашния си питбул във Варна  Традиция и различност: Абитуриентка отиде с претекстове от национална носия и пендари на бала си (СНИМКИ) 4 мин. Традиция и различност: Абитуриентка отиде с претекстове от национална носия и пендари на бала си (СНИМКИ)  Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София 2 мин. Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София  Държано в дупка под бюро: 5 година момиче е третирано като робиня в дома на педофил (СНИМКИ) 3 мин. Държано в дупка под бюро: 5 година момиче е третирано като робиня в дома на педофил (СНИМКИ)  Тежки фрагменти от Рафа разгневиха света, палатковият лагер е ударен с US оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО) 4 мин. Тежки фрагменти от Рафа разгневиха света, палатковият лагер е ударен с US оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО)  Останките на цар Фердинанд към този момент са в двореца 3 мин. Останките на цар Фердинанд към този момент са в двореца " Врана " (ВИДЕО И СНИМКИ)  Стопанка умря, откакто беше нахапана от домашния си питбул във Варна 1 мин. Стопанка умря, откакто беше нахапана от домашния си питбул във Варна  Традиция и различност: Абитуриентка отиде с претекстове от национална носия и пендари на бала си (СНИМКИ) 4 мин. Традиция и различност: Абитуриентка отиде с претекстове от национална носия и пендари на бала си (СНИМКИ)  Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София 2 мин. Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София  Държано в дупка под бюро: 5 година момиче е третирано като робиня в дома на педофил (СНИМКИ) 3 мин. Държано в дупка под бюро: 5 година момиче е третирано като робиня в дома на педофил (СНИМКИ)  Тежки фрагменти от Рафа разгневиха света, палатковият лагер е ударен с US оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО) 4 мин. Тежки фрагменти от Рафа разгневиха света, палатковият лагер е ударен с US оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО)

По думите му най-логично е Фердинанд да бъде заровен в България, тъй като сигурно до гибелта си той се е чувствал обвързван със страната.

„ От позиция на историята, в този момент се слива това, което си принадлежи “, разяснява доцентът.

„ Това трябваше да се случи не поради цар Фердинанд, а поради нас българите “, разяснява журналистът

„ По данни към живота на Фердинанд може да се види картина на една съпричастност към България, следене на събитията, жив интерес към това, което се случва. Той е общувал с доста българи и до края на живота си продължава да се усеща съпричастен, да се усеща български държател и да се интересува от ориста на България, която обаче в никакъв случай повече не вижда “, добави Владимир Златарски.

„ В политиката от голяма важност е по какъв начин ще се слезе от сцената. Края на ръководството на Фердинанд е белязано от две изгубени войни. Но освен това е повода. За 31 години ръководство човек може да си натрупа доста врагове. Фердинанд е разгласен надали не за всички несполуки на България. Върху него се изсипва всичко, което е насъбрано като негативизъм “, изясни още доцент Златарски.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР