Почти три месеца от началото на специалната военна операция в

...
Почти три месеца от началото на специалната военна операция в
Коментари Харесай

Дугин: Три месеца военна операция - Русия се справи, но....

Почти три месеца от началото на специфичната военна интервенция в Украйна. Можем да създадем избрани заключения. Не преглеждам военната страна на интервенцията, тук е належащо мнението на експерт по военна тактика и не всичко би трябвало да се разисква, до момента в който продължава борбата.

Бих желал да преценява други условия, свързани извънредно с политика:

· Готова ли беше Русия за NWO?

· И какво тъкмо в този момент би трябвало да се направи за Победата?

Русия като цяло се оказа подготвена за специфичната военна интервенция.

Преди всичко бях сюрпризиран от отношението на хората като цяло. Напоследък доста пътувам из страната и виждам реакцията на хората – оттатък пропагандата. Според мен хората схващат задачите и дилемите на СВО освен не по-зле, а доста по-добре от елита. Хората са надълбоко уверени, че Западът е наш безспорен зложелател. Трудно е да разубедите хората от това, а всяко удостоверение, в противен случай, се схваща жадно.

Войната със Запада е това, което изяснява на хората и оправдава всичко.И в този смисъл модерна Украйна, изключително след 2014 година, се преглежда като инструмент на Запада в тази война. Оттук и неистовата русофобия, желанието за влизане в НАТО, жестокостта на наказателниците в Донбас.

Ако хората схващат всичко по този метод, това е голям - на практика изобилен - запас за продължение на специфичната военна интервенция, това е нейната легитимация.

Единственото, което управляващите би трябвало да създадат в такава обстановка, е да повторят по разнообразни способи тезата на Путин, изразена на парада за Деня на успеха на 9 май: ние сме във война със Запада. И в случай че е по този начин, значи всичко е ясно. Народът чува дълбокия ZOV и му дава отговор. Народът е подготвен за война (със Запада) и Победа, и реалистично претегля цената й.

Политическата система също беше подготвена. При изключителни условия от нея се изискваше едно: категорично послушание и цялостен надзор. Това виждаме в политиката.

Най-малкият жест на противоречие и завършек на осмелилите се да го създадат – без значение от партия, министерство или район. Вертикалът на властта е издържал тестването за мощ. В незабавен случай по този начин би трябвало да бъде. И е по този начин.

Областта на информация в страната: с дефекти и запаси, само че и тук виждаме задоволителна подготвеност. Медиите се трансформираха в придвижване. Никаква съпротива, с изключение на може би рестриктивните мерки на избрани водачи, само че такова е, каквато е. Външният силует на пропагандата беше неотложно отсечен от Запада, само че тук вършим каквото можем.

Не е изключително ефикасна? И не би могло да бъде другояче в такава обстановка. Западът ни разгласи война и я води на всички фронтове, на първо място в региона на информацията. И ето ни, като цяло, подготвени. Без суматоха.

Сега по отношение на силите за сигурност : структурите на ФСБ, макар цялата им психическа трудност, се ободриха. Разбира се, мнозина към този момент се приспособиха, откакто враговете трябваше да се назовават „ сътрудници “ в продължение на доста години, а сътрудниците на въздействие – „ уважавани систематични либерали “.

Но когато всички неща още веднъж бяха наречени със личните си имена и либералите и западниците станаха директни задгранични сътрудници, шпиони и предатели, тогава ФСБ и други служби се възвърнаха много бързо: постоянно е по-лесно да се работи с истината, врагът е зложелател, и какво би трябвало да създадат с него доблестните чекисти, не би трябвало да се споделя.

Все отново е по-лесно с Министерство на вътрешните работи или Националната армия, те нямат директно отношение към политиката и почтено извършват отговорностите си.

От три месеца не сме забелязали внезапни промени в стопанската система . И това е с невиждан санкционен напън, предопределен да удари страната под корема. Аз съм корав съперник на капитализма и икономическата политика на нашето държавно управление, само че би трябвало да призная, че през днешния ден, в изключителни условия, дейностите на управляващите в стопанската система са много сполучливи. Всичко можеше да бъде доста по-лошо.

Това не значи, че ще бъде по този начин и отсега нататък, въпреки всичко ще усещаме изолацията си от международната икономическа система, в която за жалост побързахме да влезем (в ущърб на личната ни стопанска система и нейното развитие), само че 3 месеца е съществено интервал и до момента съветската стопанска система е оживяла.

Не съм сигурен, че обменният курс на рублата в действителност е главният знак, по-скоро икономическата поддръжка на специфичната военна интервенция е дисплеят на триумфа, само че това също е обнадеждаващо.

При по-внимателен взор всичко може да наподобява малко по-различно - минусите и обособените ексцесии постоянно са ярки и поразителни, само че откакто се вземе подобаващата отдалеченост, става явно: във вътрешната политика Русия се оказа подготвена за специфичната военна интервенция и за фронтална конфликт със Запада.

Страшно е да си помислим какво би могло да се случи със страната в този момент, в случай че нямаше такава подготвеност. Да, една мисъл в тази посока е ужасяваща.

Това е по този начин през днешния ден. Трудно е обаче да се каже какъв брой устойчиво е това положение на нещата.

В тази връзка дано разгледаме втория въпрос : какво би трябвало да се направи в политическата сфера за успеха на този стадий? Този въпрос не е празен. Би било допустимо, несъмнено, да се направи - откакто съветската политика се оправи добре в продължение на три месеца, тя ще продължи да го прави. Нищо не би трябвало да се трансформира. Ако работи, значи добре. А в случай че не работи?

Не е изключително рационално да се придвижват трендовете от първите три месеца на специфичната военна интервенция в по-нататъшния й ход и нищо не предвещава непосредствения й край.

Властите, въпреки и в цялостна секретност, се подготвяха за интервенцията и разбираха, че тя несъмнено няма да бъде бърза. Стига границата на сигурност да е задоволителна. Но по-нататък - към този момент без такава секретност, защото всички съществени неща към този момент са почнали, коства си да се приготви идващият стадий.

В тази връзка бих обрисувал редица направления, които от всички гледни точки ще се трансфорат в най-важните фактори за Победата в бъдеще.

Сега Русия витално се нуждае от концепция. Фактът, че преди този момент нямаше идеология, на процедура, в сериозен миг, направи политическата система управляема. И колкото и да е необичайно, това се оказа един от най-важните критерии за триумф. Всички партии и политици споделят и вършат тъкмо каквото би трябвало в такава обстановка. И ужасно. Следователно Идеята е нужна не на партиите, а на страната. Тогава връзката сред властта и хората ще стане доста по-жива.

Хората към този момент схващат за какво и за специфичната военна интервенция, само че не схващат доста друго. Или схващат, че това „ доста “ не е проведено по метода, по който би трябвало да бъде. Време е управляващите да бъдат отворени към хората, пристигна времето. А откритостта допуска една концепция: страната я формулира, а хората й се кълнат във честност.

Тя може да бъде единствено Руска концепция, в случай че желаете, евразийска, като се вземе поради многообразието на културите и народите, или имперска.

Тогава всичко като цяло ще стане ясно на всички: за какво да живеем и по какъв начин да живеем. Разбира се, тази концепция към този момент съществува, просто би трябвало да бъде намерено провъзгласена. И самото държавно управление би трябвало да й се закълне във честност дружно с народа. И по този метод ще се закълне във честност на самия народ, тъй като народът е Идеята.

Духът играе централно място в съветската концепция. Това е най-пълно изразено в Православието и Църквата, само че Духът духа, където си желае. Руснаците са били отдадени на Духа на всички стадии от нашата история. Ние обичаме тялото и материята единствено тъй като желаеме те да станат дух. Руснаците се разболяват от грубия нарцисизъм и лакомия. Богатство идва от думата Бог. Който е с Бога, е богат. Победата постоянно идва от Небето.

Трябва да активизираме народа. Не приказвам единствено за мобилизацията по фронтовете на Северния боен окръг, само че и за мобилизацията на цялото общество. Тиловата част е част от фронта.

Ако някой различен има илюзии, че специфичната военна интервенция е надалеч и няма да го засегне, жителите на съветските райони, обстрелвани от Украйна, ясно схванаха: войната пристигна в нашата съветска земя. Тя към този момент няма да ни заобиколи. Затова всеки ще би трябвало да се включи в борбата за Победата.

Властите не би трябвало да се опасяват от пробуждането на руснаците. Това е главният мотив на Победата. Специалната военна интервенция би трябвало намерено да придобие характера на " национална война " (не с Украйна, а със Запада).

Идеологията допуска ясна дефиниция на полезностите. Ако в този момент две цивилизации са се сбили до гибел - западната и нашата, ние просто би трябвало да разбираем на себе си и на света какви са нашите полезности.

Западът е надълбоко идеологичен, неговата идеология е тоталитарен демократизъм, който включва джендърна политика, ЛГБТ+, сериозна расова доктрина, индивидуализъм, изкуствен интелект и... русофобия.

Западът осъди Русия като цивилизация. Ние не сме съгласни с това и по тази причина би трябвало ясно да определим през днешния ден за какви полезности се борим, какво е традиция, просвета и еднаквост за нас. И под тези обичайни полезности, в това число дух, морал, добрина, правдивост, общност/съборност, непорочност и обич, културата и образованието би трябвало да бъдат поправени.

Това не е предпочитание, това е ултиматум, ултиматум на Победата. Властите би трябвало да прокламират идеологията на Победата. На този стадий това е въпрос на живот. И нямаме доста време за това. Техническата страна на интервенцията беше планувана и готова в най-строга секретност, само че в този момент какво има да се крие?

Нямаме право и време да останем във вътрешната политика там, където сме в този момент и да забележим дали ще се оправим без идеология или не? В дълготраен проект несъмнено няма да се оправим: ние сме във война с идеологията и без лична идеология просто сме обречени на неуспех, само че е изцяло допустимо в средносрочен и даже в кратковременен проект незабавно да се нуждаем от нея.

Вероятно сте забелязали какъв брой обезверено се съпротивлява врагът. Всичко това е резултат от една идеология – враждебна, подправена, екстремистка, русофобска, незаконна, терористична, само че точно идеология. В последна сметка концепцията взема решение всичко.

Политиката се оправя у нас, само че Идеята към момента чака. Според мен това време е пристигнало.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР