Почитателите на веган режима, които не консумират никакви продукти от

...
Почитателите на веган режима, които не консумират никакви продукти от
Коментари Харесай

Нискобюджетен ВЕГАН кекс с ябълки и ядки

Почитателите на веган режима, които не употребяват никакви артикули от скотски генезис, не е належащо да се отхвърлят от домашните кулинарни сладости и да търсят единствено подготвени веган десерти.

Предлагаме ви вкусна рецепта за веган кекс с ябълки и ядки, която ще ви накара да си оближете пръстите. Тя е подобаваща за режима ви и щади бюджета ви, защото продуктите, нужни за приготвянето ѝ, не са скъпи и сложни за намиране.
Вкусен бърз кейк с маскарпоне, банани и кокос без печене
Бързите кексове без печене са богати на аромати и усет, потребни за здравето, защото съдържат по-малко калории и нездравословни мазнини и пове...

Необходими артикули за нискобюджетния веган кекс:
120 г кафява захар, може и различен тип захар, която предпочитате, само че е добре за здравето и фигурата да не е бяла рафинирана. В случай че сте на диета, може да изберете натурален подсладител като стевия. 80 мл растително масло – олио, може и кокосово масло, 250 г брашно, 2-3 зрели и сладки ябълки – съгласно размера им, щипка бакпулвер, щипка канела, 50 г фъстъчено масло, 50 г смелени ядки – бадеми, фъстъци, 50 г цели бадеми.
Начин на подготвяне:

Ябълките се измиват, обелват и рендосват на фини ленти. Ако се притеснявате, че ще потъмнеят, прибавете мъничко лимон – 2-3 капки към настърганите ябълки. Ябълките се слагат в огромна купа, подобаваща за безредие на продуктите, и към тях се прибавят захарта, мазнината, канелата, половината от фъстъченото масло, задачите бадеми, бакпулверът и брашното. Сместа би трябвало да се разбърка дълго, пламенно, до момента в който стане гладка. Печете се в тавичка, леко намазнена, в умерена фурна.

Може да прецените дали кексът е подготвен, като го пробвате с съчка за зъби. Ако по клечката остава тесто – оставете да се изпече още досега, в който клечката стартира да излиза суха след бодването ѝ в печащия се кекс.
Какво да ядете по време на Коледните пости
Не сядайте напрегнато на масата, изключително по време на постите, с цел да не стане храната ваш и напитките да ви навредят, като ви донесат...

Оставете кейка да изстине. Отгоре се украсява за тип и за паметен усет с останалото фъстъчено масло и се наръсва със смелените или натрошени ядки. Може да украсите и с цели бадеми, подредени в мечтани от вас форми.

Ако сте алергични към фъстъци, може да замените фъстъченото масло с всеки различен ядков артикул – бадемово масло или тахан, лешникова паста и други, които са приготвени чисти и без мляко, с цел да не нарушат режима ви. Ако не обичате ябълки, може да ги замените с круши, също настъргани, както и с банани – в този случай би трябвало да бъдат смачкани или пасирани.

Любителите на стафидите могат да прибавят шепичка от тях във фъстъченото масло, в случай че не се тормозят за фигурата си, а спазващите диета могат да пропуснат напълно фъстъченото масло – и в тестото, и това върху кейка и да оставят изпечения кекс гол или посипан единствено с пудра захар.

Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР