Почина данъчният шеф, прострелян в центъра на София. Покушението срещу

...
Почина данъчният шеф, прострелян в центъра на София. Покушението срещу
Коментари Харесай

Докъде стигна разследването по случаите с убитите данъчен шеф и бизнесмен?

Почина данъчният началник, прострелян в центъра на София. Покушението против Иво Стаменов беше осъществено на 18 декември. Стрелецът към момента не е открит. Задържани няма и по другия демонстративен разстрел от последния месец - този на предприемача Петър Христов. Днес Христов беше заровен във Велико Търново.

Официално досега и по двете следствия няма прогрес. Все още и за двете убийства няма открит причинител. Не са ясни и поръчителите.

След гибелта на Стаменов стана ясно, че ще бъдат назначени спомагателни експертизи, също по този начин би трябвало да бъде направена аутопсия. Стаменов беше улучен в дясното рамо в област с голям брой огромни кръвоносни съдове. Фаталният изстрел е минал през стъклото на джипа му, близо до централата на Национална агенция за приходите.

Преди близо месец беше открита крадената кола, от която е стреляно по Стаменов. Полицията изключва персонален претекст. Водещата версия на проверяващите остава работата на Стаменов, обвързвана със случаи на контрабанда на гориво. Няма информация той да е получавал закани. Според прокуратурата изстрелът по Стаменов е бил един. Предполагаемото оръжие на закононарушението е карабина.

На мястото, където беше убит данъчния, не беше открита гилза. В убийството евентуално са взели участие минимум трима души - стрелец, водач и човек, който е следял Стаменов.

Все още няма арестуван и за другия разстрел в София. Този на предприемача Петър Христов. До момента се знае, че е стреляно с картечен револвер " Скорпион ". Подобен вид оръжие разрешава автоматизиран огън и постоянно се употребява за мокри поръчки.

Водещите версии за закононарушението са бизнес ползи и възмездие поради помощта на Христов за разкриването на бандата за отвличания " Наглите " и бандата за поръчкови убийства " Килърите ". До момента стана ясно от прокуратурата само, че се работи по гореща диря.

А другояче поклонението пред тленните остатъци на Христов се състоя в Двореца на културата и спорта във Велико Търново. На погребението участваха хиляди другари, близки, бизнес сътрудници, както и целия политически хайлайф. До траурната гала не бяха позволени камери и публицисти, по искане на околните. В родното му село Самоводене през днешния ден беше разгласен ден на печал.

Разследването по случая продължава. Предстои да стане ясно дали камерите в региона, където беше разстрелян с 8 патрона предприемача, са снимали придвижването на килъра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР