Почернените родители на убит от футболна врата първокласник са предявили

...
Почернените родители на убит от футболна врата първокласник са предявили
Коментари Харесай

Родителите на убито от футболна врата дете съдят община за 600 000 лв

Почернените родители на погубен от футболна врата първокласник са предявили искове от по 300 000 лв. против Община Велико Търново. Исковите молби са подадени в Окръжния съд по Закона за отговорностите и договорите, само че още не са планувани заради замяна на бумаги сред страните, заяви "Труд ".
Трагедията стана на 1 юни 2013 година на спортна площадка в двора на СУ "Вела Благоева " в квартал "Бузлуджа " във Велико Търново. 8-годишният Красимир Атанасов играел с приятелчета на футболното игрище. Едната врата обаче била неукрепена, нямала подпори и от нея била останала единствено рамката. Тя била подпряна на мрежата на игрището и ненадейно се стоварила върху момчето. Една от солидните греди на вратата блъснала Красимир по главата, който умря на място.
По случая незабавно бе формирано следствие в Окръжната прокуратура. Проверка обаче откри, че държавните обвинители работили по случая близо три години без да има повдигнати обвения. През 2016 година следствието е трансферирано на Районната прокуратура. Назначени са експертизи, с цел да се откри кой носи виновност - община Велико Търново или съответното учебно заведение.
Малко след нелепата гибел на ученика, бе открито,че теренът е на общината. Пет години след нещастието държавното обвиняване и полицията обаче си подмятат топката. Заради това родителите на Красимир търсят правдивост по цивилен път.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР