По закон полицията има право да използва сила и помощни

...
По закон полицията има право да използва сила и помощни
Коментари Харесай

Марковски разкри има ли право полицията да влачи протестиращи и да ползва водно оръдие

По закон полицията има право да употребява мощ и помощни средства. Това съобщи в ефира на Нова телевизия юрист Марин Марковски във връзка правата на протестиращите и правата на полицията по време на антиправителствените митинги у нас.

Също по този начин по закон всеки, който хвърля яйца по постройките - би трябвало да бъде осъден. Може да му се наложи санкция от 100 до 200 лв., акцентира още той и добави, че това е съгласно Закона за дребното безчинство.

"Престъпление е да влачиш човек, както бе снимано и излъчено един служител на реда да влачи момче към колоните на Министерски съвет. Това се санкционира със затвор до 3 години за длъжностно закононарушение ", обясни още юристът.

"Няма закононарушение без следи, това е златен принцип в криминалистиката. Всяко закононарушение може да бъде потвърдено, безапелационен е Марковски и добави, че по закон служител на реда не може да има бокс. Той носи отговорност за това, няма право да го държи. В случая министъра би трябвало да го уволни дисциплинарно ", изясни той.

"Полицията не може да разпръсква протест по закона за събранията. Ако се появи с водно оръдие и го употребява - то това е непозволено ", счита Марковски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР