По време на заседанието на Комисия по разследване на полицейското

...
По време на заседанието на Комисия по разследване на полицейското
Коментари Харесай

Комисията за полицейско насилие показа кадри с побой над протестиращи |

По време на съвещанието на Комисия по следствие на полицейското принуждение бяха показани фрагменти от 10 юли 2020 година, на които се вижда по какъв начин служители на реда удрят и ритат протестиращи под колоните на ЦУМ.

От записите на охранителните камери ясно се вижда по какъв начин чиновниците на реда влачат и бият протестиращи. Зад една от колоните има към 7 души, нахвърляни един върху различен.

Председателят на комисията адв. Николай Хаджигенов съобщи че фрагментите са били получени нощес към 17 ч. от " специфичен пощальон от Бойко Рашков ". Той разясни, че те са били конфискувани още при една от инспекциите, инициирани от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, след които е бил отхвърлен и Младен Маринов. По думите му сходно укриване на доказателства единствено по себе си е закононарушение.

Хаджигенов добави, че а ко протестиращите са били военнопленници, сходно поведение по отношение на тях би се смятало за нарушаване на Женевската спогодба. 

Пострадалите имат повдигнати висящи обвинявания за безчинство, акцентира още той. 

Относно дейностите на 10 юли Хаджигенов отбеляза  че са били безусловно целенасочени: " Влязоха в тълпата, отвлякоха 11 души, задържаха ги... това се прави преднамерено ".

Хаджигенов насочи въпрос към служебния министър председател Стефан Янев и към президента Румен Радев:

" Допустимо ли е сходно държание от началника на службата за защита и прикриване на закононарушение " В чии интерес е - в полза на правораздаването?. И в случай че инцидентният отговорът е позитивен, бих желал да попитам тогава докога Емил Тонев ще бъде шеф на НСО? "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР