По време на проверката всички учебни цели бяха открити своевременно

...
По време на проверката всички учебни цели бяха открити своевременно
Коментари Харесай

Русия и Беларус проведоха учения за проверка на бойната готовност на С-400

„ По време на инспекцията всички образователни цели бяха открити навреме и условно унищожени “

След разполагането на съветските зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус и известието, че тези системи ще бъдат добити в по-голям брой от армията на Беларус, на 15 юли Министерството на защитата на Беларус разгласи обучение за инспекция на бойната подготвеност на подразделенията С-400, написа американското издание Military Watch magazine.

В Европа Беларус остава единственият боен съдружник на Русия. След хипотетичните опити на Запада да смъкна държавното управление на Беларус през 2020 година и налагането на стопански наказания против Минск, двете страни тясно интегрираха своите въоръжени сили.

Руските и беларуски системи за противовъздушна защита С-400 организираха учения за бойна подготвеност на предната линия на НАТО.

„ В сходство с проекта за подготовка на Военновъздушните сили и войските за Противовъздушна отбрана за 2021/2022 година се организира обучение по бойната подготвеност на войските за Противовъздушна отбрана под управлението на командира на Военновъздушни сили и войските за Противовъздушна отбрана... Командващият Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана даде висока оценка на дейностите на участвалите в учението екипи на зенитно-ракетните комплекси С-400… Военнослужещите от взаимния [белоруско-руски] център за бойна подготовка участваха в такова обучение за първият път. По време на инспекцията всички образователни цели са открити навреме и условно унищожени “, - оповестиха от пресслужбата на Министерството на защитата на Беларус.



С-400 се счита за най-мощната наземна многоцелева система за противовъздушна защита в света, дружно с по-новите и по-далечни, по-мобилни системи С-300V4 и С-500.

Ракетната система може да открива цел на разстояние до 600 км и да поразява цели на разстояние от 2 до 400 км. Времето за разрастване на системата от преносимо положение е 5–10 минути, времето за привеждане на средствата на системата в бойна подготвеност от разгърнато положение е 3 минути. Едновременно може да обстрелва 36 цели с ориентирани до 72 ракети.

Разполагането на С-400 в Беларус през януари 2022 година, както и паралелното предислоциране там на изтребители Су-35С от съветския Далечен изток, ускориха съветските сили на западния фланг на страната с НАТО.

Беларуски източници неведнъж са посочвали, че в бъдеще ще бъде допустимо да се обмисли придобиването на системата за противовъздушна защита С-500, което може да бъде улеснено от последователното обединение на въоръжените сили на двете страни.

В съпоставяне с еквивалентните качества на отбранителната бойна авиация, С-400 е изключително скъп поради доста ниските си оперативни разноски. Това докара до доста потребление на тези системи от съветските въоръжени сили, с цел да се компенсира дребният флот от изтребители и прехващачи на страната спрямо броя на тези самолети, с които разполага НАТО, заключава списание Military Watch.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР