По време на операция на турската армия в северната част

...
По време на операция на турската армия в северната част
Коментари Харесай

В пещера откриха телата на 13 турци, 12 са били застреляни в главата

По време на интервенция на турската войска в северната част на Ирак в пещера са били открити телата на 13 турски жители. Въоръжените сили на Турция упрекват за клането Кюрдската работническа партия (ПКК), която е оповестена за терористична организация, съобщи „ Хюриет дейли нюз”.

Турските сили организираха военна интервенция в Северен Ирак, като една от задачите на интервенцията е била да удостовери сведенията за 13 отвлечени турски жители (те са били похитени през 2015 година). Телата са били открити в пещера след тежки сражения сред кюрдите и турските бойци. 12 от жертвите са били убити в главата. Министърът на защитата Хулуси Акар сподели, че това извънредно и подло закононарушение демонстрира още веднъж „ убийственото лице” на ПКК. Убитите в пещерата турци не са били въоръжени.

Турският боен министър уточни още, че „ всички терористи, виновни за убийството на турските жители в тази пещера, са били неутрализирани”. Въоръжените сили на Турция организираха четиридневна военна интервенция в Северен Ирак, ориентирана против ПКК. Акцията е била осъществена в тежки метеорологични условия и на сложен терен, оповестиха от Анкара. Въпреки това тя е била „ успешна”. Акар сподели още, че в хода на интервенцията са били отстранени терористи, които са представлявали опасност за националната сигурност на Турция.

Операция започва на 10 февруари с присъединяване на въздушни и сухопътни сили в опит да се попречи на ПКК да употребява планинския район Гара в Северен Ирак като нов плацдарм за офанзиви против Турция. Наскоро в региона бяха ситуирани повече детайли от ПКК, защото те трябваше да изоставен щаба си в Северен Ирак вследствие на интензивна военна интервенция на турската войска. Анкара разгласи, са били убити 48 терористи от ПКК, трима от които висши ръководители. Телата на убитите 13 турски жители ще бъдат предадени на техните фамилии. Вицепрезидентът Фуат Октай сподели, че Турция ще продължи битката „ във и извън” границите на Турция против тероризма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР