По време на активните настъпателни действия на руските войски в

...
По време на активните настъпателни действия на руските войски в
Коментари Харесай

Шойгу разкри загубите на Украйна в Лисичанск

По време на дейните настъпателни дейности на съветските войски в региона на Лисичанск и Северодонецк общите загуби на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) възлизат на 5469 души, в това число безвъзвратни - 2218, санитарни - 3251. Тези данни ​​бяха опевестени от съветския Министърът на защитата Сергей Шойгу, съобщи ТАСС.

В рамките на две седмици групите в „ планинския казан “ в региона на Лисичанск и Северодонецк бяха обкръжени и премахнати, а 25 обитаеми места бяха овладени и взети под надзор.

Шойгу добави, че общо вследствие на дейни настъпателни дейности са взети под надзор 670 квадратни километра територия .

Ръководителят на Министерството на защитата сподели, че в боевете за Лисичанск въоръжените сили на Украйна са изгубили 12 самолета, 6 зенитно-ракетни комплекса и 39 танка, останали в града. Освен това по време на интервенцията са унищожени 166 единици полева и минометна артилерия, както и 216 украински машини с друго предопределение.

На 3 юли съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на президента Владимир Путин за поемането на надзор над цялата територия на Луганската национална република (ЛНР), в това число Лисичанск и околните градове и села. Украинският водач Володимир Зеленски на собствен ред удостовери, че командването на украинската войска е изтеглило войските от Лисичанск, напомня Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР