По-възрастните водачи на моторни превозни средства добре си спомнят времената,

...
По-възрастните водачи на моторни превозни средства добре си спомнят времената,
Коментари Харесай

Като при соца: Три години чакане за наточен Chevrolet Corvette

По-възрастните водачи на моторни транспортни средства добре си спомнят времената, когато за нов автомобил се чакаше с години. Сега, поради неналичието на чипове, коронавирусната пандемия и известността на новия Chevrolet Corvette Z06, в Съединени американски щати се получава нещо сходно.

Всеки, който желае образец от наточения Z06 би трябвало да внесе депозит в размер на 1000 щатски $ и да чака... най-малко три години. Ще напомним, че неотдавна към базовия Corvette Stingray неотдавна се причисли и наточен вид с показател Z06, който бързо стана необикновено известен.

Служител в един от най-големите дилъри на Chevrolet в Съединените щати описа, че техният екип по продажбите към този момент приема гаранция от 1000 $ за новия Z06 и за броени дни е съумял да съберат 1087 предварителни поръчки. Като се вземе поради квотата, това значи, че времето за изчакване на новия Corvette към този момент е надхвърлило три години.

Участниците в MidEngineCorvetteForum означават, че клиентите от време на време трансформират решението си и си връщат депозитите, тъй че времето за изчакване може да бъде понижено. Това обаче е по-малко евентуално, тъй като ползата е голям. Търговецът на Corvette в Атлантик Сити, Ню Джърси, помоли клиентите си да спрат да се обаждат за Z06, защото отделът по продажбите към този момент не е в положение да обработва поръчки за предварителна поръчка на наточен Corvette.

Ако всичко върви по проект, производството на Z06 би трябвало да стартира през лятото на 2022 година, само че непредвидимата обстановка с дефицита на микроелектроника и рестриктивните мерки заради пандемията на ковид елементарно могат да създадат неприятни корекции в периодите.

Суперавтомобилът със средноразположен мотор от осмо потомство в модификацията Z06 разполага с 5.5-литров атмосферен V8 мотор с мощ 670 конски сили, заимстван от спортния Corvette C8.R. Наточената версия форсира до 60 благи (97 километра) в час за 2.6 секунди, с 0.3 секунди по-бързо от елементарния Corvette Stingray.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР