Продажбите на електрически автомобили в Европа, а и извън нея,

...
Продажбите на електрически автомобили в Европа, а и извън нея,
Коментари Харесай

Първи немски гигант обяви: Продаваме само електромобили от 2025 година

Продажбите на електрически коли в Европа, а и отвън нея, не оправдават упованията и доста производители преразглеждат проектите си, удължавайки живота на моделите и моторите с вътрешно горене, до момента в който чакат по-добри времена. 

Opel обаче не е измежду тях, като компанията удостовери първичните си проекти да продава единствено електрически коли на Стария континент от 2025 година, предаде automedia.investor.bg.

Това беше декларирано непосредствено от изпълнителния шеф на Opel - Флориан Хютл, който в изявление за Automotive News съобщи, че в Рюселсхайм залагат на електричеството, а задачата е да създадат новите EV автомобили в действителност налични за по-широка потребителска база.

Изявлението на шефа на марката идва по време на представянето на новия електрически Opel Frontera, правоприемник на Crossland. Той се предлага с мек хибрид или с мотор, захранван с акумулатори, чийто заявен пробег, изчислен съгласно цикъла WLTP е над 300 км за главната версия и над 400 за версията Longe Range.

Цените на електрическия вид в Германия започват от 29 000 евро.

Изборът на задвижване е вероятен с помощта на мултиенергийната платформа на Stellantis, която обаче Opel не желае да продължи да употребява. „ С Frontera и новия Grandland ние приключваме първата фаза на електрификация на Opel, където електрическите задвижвания и моторите с вътрешно горене съществуват по едно и също време “, изяснява Хютл и добавя:

„ Ще продължим напред със идващото потомство модели на Opel, които ще бъдат чисто електрически. Даваме добър образец с концепцията Experimental. Opel обича да работи с концептуални автомобили и ги трансформира в действителност. 

The Experimental демонстрира идната стъпка в нашите планове да бъдем изцяло електрически. “

За да направи електричеството още по-достъпно, Opеl ще създаде нов EV модел с начална цена под 25 000 евро. Всъщност това ще бъде „ братовчед " на новия Citroen C3 и на идната електрическа Fiat Panda, затова основан на платформата Smart Car на Stellantis. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР