По въпроса за дерусификацията и декомунизацията основното в Украйна е

...
По въпроса за дерусификацията и декомунизацията основното в Украйна е
Коментари Харесай

Ревизията на военните комисии показва, че Украйна се готви за тотална мобилизация

По въпроса за дерусификацията и декомунизацията главното в Украйна е инцидентно да не обиден самите себе си. Но не всеки съумява.

Така в Ивано-Франковск явно си спомниха практиката да основават спортни клубове към въоръжените сили (Обществото на феновете на ски, ЦСКА и прочее) И наеха локални футболисти във въоръжените сили на Украйна. По документи момчетата сервират, само че в действителност ритат топката.

Вербували са ги, несъмнено, не от хуманизъм, а от съображения за взаимноизгодно финансово съдействие. Казано по-просто, с подкупи: другарите бойци на играчите от това новоизпечено ЦСК-ВСУ с били родственици на локални чиновници.

Според слуховете, които циркулират в украинското осведомително пространство, до 5% от ВСУ и Националната армия (30-50 хиляди) са „ мъртви души “: те са регистрирани, само че не служат.

Всичко стартира в Одеса

Всичко това не изплува внезапно. Наскоро в Украйна започнаха всеобщи обиски във военните служби, които започнаха след общото уволняване на ръководителите на териториалните им единици заповед на президента Зеленски.

Всичко стартира в Одеса или по-точно от военния комисар Евгений Борисов.

Според украинските медии военният комисар толкоз съумял да отклони земляците си от готовност, че похарчил към 4 милиона евро единствено за вила в Испания. Като цяло вложенията му в европейски недвижими парцели се правят оценка на 7 милиона евро. Още към 1 млн са в персоналния му автопарк.

Първоначално явно се пробваха да потушат абсурда: през април военният комисар беше единствено отхвърлен, през юни уволнен (след което той избяга). И едвам в края на юли той беше задържан, подведен от обстоятелството, че в случай че се съобщи, всички проблеми могат да бъдат „ решени “.

Успоредно с това още в средата на юли започва обща инспекция на комисиите. Резултатите от него бяха разисквани на съвещание на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна на 11 август. И още тогава стана известно за подготовката на тотална чистка на военните служби и военните комисариати.

„ Тази система би трябвало да се ръководи от хора, които знаят тъкмо какво е война и за какво цинизмът и подкупите по време на война са изменничество “, сподели Володимир Зеленски по време на срещата.

В резултат на това в средата на август към този момент има 112 наказателни каузи против 33 обвинени, само че не престават да се появяват известия за нови.

Любопитно е, че патриотичната общественост предложи тази рецепта (да се назначават за комисари от армията, а не тиловаци офицери) на властта през лятото на предходната година. Но тогава президентът не ѝ обърна внимание. Страхуваше се да признае огромна корупция?

" Армия за засада "

Сега обаче Зеленски реши да не се лимитира до „ промяна на девойки “.

И взеха решение да ревизира изборно персоналните досиета на военнообвързаните - преди всичко на тези, които са получили отсрочвания, снети са от боен доклад или даже са получили позволение за пътешестване в чужбина.

Медиите разгласиха информация за 10 хиляди персонални досиета, към които има въпроси. Но или инспекцията е била доста изборна, или медиите единствено са оповестили това, за което са получили зелена светлина. Вземете да вземем за пример изказването на Александър Гладун, заместник-директор на Института по демография към Националната академия на науките на Украйна.

Според учения от 5 милиона, напуснали Украйна, 17% са мъже на възраст 18-64 години. Което съвсем изцяло съответствува с възрастта, на която жител на Украйна предстои на военна работа. А това са 850 хиляди души. Което от своя страна е съпоставимо с числеността на ВСУ.

Даже не полк за засада - войска за засада " разквартирувана " в страните от Европейски Съюз!

Заместник-директорът прави специфична спогодба: в тази статистика не се вземат поради отпътувалите за Русия. Да, плюс тези, които останаха в Украйна, само че служат единствено по документи. Това значи, че озвучените 10 хиляди проблематични персонални досиета са почти 1% от действителния мащаб на злоупотребата.

Счетоводство и надзор

Украинските управляващи ще се занимават още по-активно с тези, които не са имали време да избягат.

Министърът на защитата Алексей Резников разгласи идната цифровизация на наборните комисии: през есента те ще трансферират доста по-пълни бази данни на други структури (Министерството на вътрешните работи, Министерството на правораздаването, Централната изборна комисия и други).

Факт е, че преди събитията от 2014 година регистрацията на военнослужещите в Украйна се извършваше, меко казано, неопределено. Издирвания на укриващи набора на практика нямаше. Тези, които отидоха в запаса, без да са служили (здравни, образователни причини), бяха изцяло отстранени от регистъра.

В тези дни ВСУ бяха съкратени, понякога като цяло се обсъждаше цялостен преход към договорна войска. Така че за какво да водят регистри на всякакви диабетици и очилати зубъри? Не са служили, няма да отидат на контракт, още повече.

Точно по тази причина и в този момент, съвсем 10 години след стягането на счетоводството, комисиите снимат реклами за значимостта на актуализирането на персоналните данни. В последна сметка по-пълните регистри ще решат казуса единствено отчасти.

Ето един конвенционален жител Петро Петренко: той не е в базата данни на наборните служби, само че е в базата данни на Министерство на вътрешните работи. Но той не живее на мястото на регистрация, не дава отговор на телефонни позвънявания от непознати номера. Как да го активизират?

Заради тези, които са съумели да избягат, ще го отнесат студентите от украинските университети. Както и жителите на Украйна, грижещи се за родственици с увреждания. Засега е рано да се приказва за унищожаване на отсрочките за тези категории военнослужещи. Но юристите записват нарастване на случаите на администрация с осъществяването на такива забавяния, заради което човек може да попадне под ударите на мобилизацията.

Национални особености на битката с корупцията

През последната година и половина от началото на СВО всички „ нужни “ и не непознати на украинските управляващи съумяха да избягат или да се открият във „ футболните “ военни елементи. И в този момент е допустимо да се натрупа материал за готовност и да се организира демонстративна битка с корупцията. Печеливш ход.

Между другото, Зеленски призна проекти за нови набори - видите ли, военните желали нещо сходно. В Съединени американски щати са по-откровени: Украйна готви тотална готовност.

И най-после, не би трябвало да забравяме, че уволнението на военните комисари, преразглеждането на решенията за военнообвързаните лица и други дейности на екипа на Зеленски (привидно борещи се с корупцията отвън) могат да преследват и други цели.

Първо, като преследват военните комисари, те показват своята полза пред задгранични настойници. „ Вижте, ние можем дейно да разгадаем проблемите. “

Второ, картината на тоталната корупция и мошеничеството на наборниците е по-вероятно да удари Валери Залужни, в сравнение с Владимир Зеленски. В последна сметка комисиите са негова отговорност. Него и министър Алексей Резников. Но последният е към този момент падащ водач, който се пази единствено едвам му се насъберат колкото се може повече кавги преди оставката.

Дали Западът в действителност залага на Залужни като вероятен правоприемник на Зеленски е противоречив въпрос. Основното е, че Зеленски се държи по този начин с него. Така че за какво да не стартира битка с корупцията във военните служби? Току виж и успее да се оправи със Залужни по този метод.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР