По традиция, на тазгодишния Световен икономически форум за 24-и път

...
По традиция, на тазгодишния Световен икономически форум за 24-и път
Коментари Харесай

Звезден прах и купони в Давос

По традиция, на тазгодишния Световен стопански конгрес за 24-и път бяха връчени "Кристалните награди " на актьори и артисти, които най-успешно са показали "духа на Давос ". Те са част от общността от 40 водачи в региона на културата, "създаващи общо бъдеще в един разграничен свят ". Награди получиха австралийската актриса Кейт Бланшет, британският артист сър Елтън Джон и един от най-известните актьори и продуценти на "Боливуд " - Шах Рук Хан, които ги подредиха до сътрудниците им Анджелина Джоли, Чарлийз Терон и Мат Деймън. Церемонията по награждаването се организира на 22 януари - в навечерието на откриването на форума.

Госпожа Бланшет бе отличена за водещата й роля за осветляването и осъзнаването на мащабите и сериозността на рецесията с бежанците. Сър Елтън получи премия за сполучливата си борба за предварителна защита и лекуване на ХИВ-позитивните и инфектираните с вируса на СПИН. През 1992-ра един от най-успешните солови изпълнителни в света основа фондацията Elton John AIDS, която до наши дни е събрала над 400 млн. щ. $ за стратегии за предотвратяване от болестта, лекуване и отбрана. По думите на сър Елтън "днес 20 млн. души от целия свят са на животоспасяващо лекуване от спин ". Този резултат го обнадеждава, че борбата с заболяването ще бъде извоювана до 2030-а. Индийският артист Шах Хан пък е създател на фондацията с идеална цел Meer Foundation, която обезпечава поддръжка на дами - жертви на офанзиви с киселина, лекуване на раните им от изгаряния и правна помощ.

Бизнесът в Давос пък реши да припечели от напора на политически и стопански величия и да съобщи (срещу солидна рента) ключовете на магазините по основната улица на мултинационалните конгломерати. По традиция те трансформират бутиците за обувки и сладкарниците в клубове и места за коктейли в седмицата на форума.

Тази година пекарната и кафенето Schneider's са наети от индийската делегация. Обзавеждането е прибрано, а 95-членният личен състав се грижи за храната и обслужването на гостите.

В прилежащата постройка е "Руската къща ", която за четвърта поредна година ще се грижи за съветските участници във форума. На едно от разискванията изявление има съветският министър на енергетиката Александър Новак.

Буквално на няколко крачки от руснаците M&G Investments ще са домакини на вечер на джазови осъществявания онлайн, питиета и канапета. Компанията от Бруклин ConsenSys, която създава приложения на blockchain, пък открива "Ефирен салон ".

Дебют на "стъргалото " в Давос прави "Украинската къща ", наела магазина за обувки Timberland. Помещението е ангажирано още предишното лято и в него, с вярата да привлекат вниманието на вложителите, ще се появят украинския президент Петро Порошенко и кметът на Киев и някогашен международен първенец по бокс Витали Кличко. Украинците ще популяризират националната си кухня с борш и голубци (зелеви рулца, пълнени с месо и ориз), приготвени от украинска компания за кетъринг. Вино, коняк, водка и шоколад ще обезпечат компании от Лвов.

Университетът от Чикаго, взаимно с възпитаника си - основен изпълнителен шеф на "Майкрософт " Сатя Надела, приема посетители в петзвездния хотел "Щайгенбергер грандхотел Белведере ". А бизнес университетът INSEAD е наел музеят "Кирхнер ". Всяка година галерията, излагаща произведения на немски експресионисти, открива кухня в сутерена си, а библиотеката и пространствата за срещи трансформира в гостни с канапета и лампи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР