По-специално въоръжените сили на Украйна продължават да атакуват понтонни прелези.

...
По-специално въоръжените сили на Украйна продължават да атакуват понтонни прелези.
Коментари Харесай

Украйна отговори с ирония на изявлението на Русия, че ”контранастъплението се е провалило с трясък”

По-специално въоръжените сили на Украйна не престават да нападат понтонни прелези. Гуменюк ги назова " Лего-конструктори ": " Това е подобен безконечен Лего-конструктор, тъй като, осъзнавайки, че са под наш огневи надзор, те не престават да извайват тези шлепове, като че ли от пластилин. А ние продължаваме методично да ги перфорираме. "

Гуменюк разяснява и неотдавнашното изказване на съветското министерство на защитата, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна на юг сякаш „ се е провалило с тропот “.

" При тях толкоз мощно трещеше, че сбъркаха трещенето при тях с това при нас. Явно по тази причина не са чули същинското положение на нещата. В последна сметка времето и нашата устойчивост ще си кажат думата ", сподели тя.

Според Гуменюк морално-психологическото положение на вражеските войски на десния бряг на Херсонска област „ е доста разтърсено, те са обезверени и демотивирани “.

" Тъй като офицерите не са настроени да водят никакви военни дейности, те командванията се пробват да запазят редовия състав на предната линия и да имитират прекачване на части, тъй че хората да получат усещането, че се изтеглят запаси. Моралът е в наша изгода. Те просто си оставят оръжието ", показва Гуменюк.

Експертите считат, че Русия ще премине към отбраната на Мелитопол, значим логистичен център сред Ростовска област и юга.

Войските на Украйна не престават да упражняват огнево влияние върху логистичните пътища на руснаците в Херсон, като не разрешават на съперника да се попълни жива мощ, муниции и техника.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР