Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния

...
Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния
Коментари Харесай

Мощен бизнесмен скочи на братя Пулеви: Изнудвате ме! На важни ли се правите?

Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния квартал " Лозенец ". Боксьорът Тервел Пулев и юрист Петър Петров споделиха своята позиция по проблема.

" Имаме част от съсобствена постройка, в която вложител купува 100% от помещение и взема решение да го събори. Без нужните документи взема решение и го събаря. Само че в него има общи елементи - покрив, фасада и структурата, която държи цялата постройка. Не са ни уведомявали. Инженери ни посъветваха, че няма право да прави това без нашето разрешение ", описа Пулев.

Има вреди по спортния център на братя Пулеви, само че жалбите им главно касаят събарянето на прилежащото помещение, което нарушава структурата на цялата постройка.

" Трафопостът замязя на съборетина. Реалните опасности са да се наруши целостта на постройката. Няма калкан, няма фуга. Една камара инженери пристигнаха, гледат и не смеят да назоват казуса. Вътрешната стена стана външна, на фрагментите се вижда по какъв начин служащи събарят нашия покрив. Искаме неотложно да се спрат строителните действия ", настоя Тервел Пулев от ефира на.

Адв. Петров уточни тезата на строителя, която е, че са налице две здания на калкан и той просто събаря едната. Такава документи е показал и в районната администрация. 

" Нямаме две здания на калкан. Имаме единствено една постройка, която е съпритежавана от господин Пулев, в тази ситуация нейните общи елементи. След като половината постройка е незаконосъобразно разрушена, помещението за ел. табло стои в нищото. Всички държавни и локални институции отхвърлят да открият, че половината от постройката е разрушена незаконосъобразно ", изясни юристът. 

По думите му институциите изопачават обстоятелствата и пробват да изместят предмета на жалбата. 

" Сочи се, че има здания, а то има една постройка. Няма възможно такова нещо в правния мир като независимо разрушение на самостоятелен обект в обща постройка. Налице е цялостно безучастие от администрациите. Отказват да издадат заповед за прекъсване на строителството. Подали сме две тъжби до Софийската районна прокуратура. От ДНСК изопачават информацията. Няма да спрем да си търсим правата даже в съда ", сподели още адв. Петров.

До наранена страна е достигнала информация, че вложителят възнамерява да построи 19-етажна офис постройка с подземни паркинги. 

" Много пъти сме говорили, вложителят се държи извънредно безочливо с мен и с Кубрат. Бяхме при основния проектант на София и тогава той се обади и сподели:  " Те ме изнудват. Вие се вършиме на значими ли? ". Говорим за меганаглост ", акцентира Пулев. 

По думите му към този момент няма заплаха за посетителите на спортния център, само че постоянно при дъжд тече вода в пространствата. 

" Належащо е да изговорим предстоящ ремонт, който да се случи по най-бързия метод. В постройката има и различен съсобственик, който се държи доброжелателно и не прави събаряния. Успешен предприемач е, само че няма тази сила като нас да се занимава с този проблем ", означи още Пулев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР