През нощта на 13 май около 35 графити с изображения

...
През нощта на 13 май около 35 графити с изображения
Коментари Харесай

Политико: Вандали, осквернили мемориала на Холокоста в Париж, са...

През нощта на 13 май към 35 графити с изображения на червени ръце бяха изрисувани върху мемориала в Париж, което провокира необятно наказание на фона на внезапното увеличение на закононарушенията от ненавист във Франция след началото на войната в Газа през октомври предходната година.

 

В писмен отговор до „ Политико “ прокуратурата заяви, че трима обвинени са били видяни от камерите за наблюдаване да се придвижват от мемориала до хотел в източната част на Париж, след което са се отправили с рейс към Белгия. „ Разследването също по този начин откри, че резервациите са били направени от България “, прибавиха от прокуратурата.

 

В репортажите на сатиричния седмичник Le Canard Enchaîné и публичното радио FranceInfo се споделя, че следователите наблюдават за допустима „ съветска интервенция за дестабилизация “ и са открили, че лицата, виновни за графитите, са от България.

 

През ноември молдовска двойка беше задържана по съмнение, че е нарисувала към 250 сини звезди на Давид в Париж, което породи опасения за антисемитизъм. Медиите AFP и Le Monde оповестиха през февруари, че интервенцията е била „ поръчана от съветските служби за сигурност “.

 

Събитията ускориха опасенията за съветска интервенция във френската политика и общество. Две седмици преди вандалските прояви на 13 май студенти, протестиращи против войната на Израел в Газа, боядисаха ръцете си в алено. Някои медии свързаха признака на алената ръка с линчуването в Рамала през 2000 година на двама резервисти от Израелските отбранителни сили, само че протестиращите отхвърлиха всякаква връзка.

 

Превод и редакция ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР