По принцип овнешкото месо е доста подценявано. Почти всеки човек

...
По принцип овнешкото месо е доста подценявано. Почти всеки човек
Коментари Харесай

Как да премахнем неприятната миризма на овнешкото

По принцип овнешкото месо е много подценявано. Почти всеки човек обича агнешко, само че за овнешкото не може да се каже същото, поради неприятния му мирис. Ако се сготви както би трябвало обаче, миризмата на овнешкото ще се отстрани и то ще стане доста вкусно. А ето по какъв начин става това:

- С помощта на нож добре махнете повече лой от месото. Това ще помогне за обезмирисяване на овнешкото;

- След това би трябвало да накиснете месото в един литър вода за най-малко три часа. Също по този начин можете да извършите и марината, в която да оставите овнешкото месо да пренощува едно денонощие. Тази марината би трябвало да бъде на основата на вино, оцет, лимонен сок, билки или подправки и малко масло;

3. Ястията с овнешко или агнешко е добре да се овкусят с доста подправки като мащерка, джинджифил, чесън, черен пипер и розмарин. Ако желаете, можете да сложите и една чаена лъжичка лимонен сок върху месото;

Ето и една рецепта за овнешко месо:

- Трябва да натриете месото от овена с морска сол, по този начин би трябвало да престои 5-7 дни. След това сварете месото във вода, в която има 1 супена лъжица синапено семе, една супена лъжица бахар, зърна черен пипер, супена лъжица кориандър, 5- 6 дафинови листа, глава счукан чесън, люта нарязана чушка.

След като заври, се маха от котлона. След като месото се охлади, се поставя един литър оцет, бяло вино и се разбърква. Месото се поставя в дълбока тава, по-късно прибавяме сместа в тавата и го оставяме да престои 24 часа. След това се пече или във фурната или подготвяме овнешко на скара. А можем да си приготвим и овнешки кебап.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР