По последни данни на Националната комисия по здравеопазване на Китай,

...
По последни данни на Националната комисия по здравеопазване на Китай,
Коментари Харесай

Президентът на Португалия под карантина

По последни данни на Националната комисия по опазване на здравето на Китай, в страната има 80 695 инфектирани с ковид. В света те са 106 128 человек, съгласно Световната здравна организация.

Заразени има в 101 страни , в които влизат и новите 4 случая в България.

Оздравелите от вируса са 57 000 индивида в света, жертвите на болестта са 3789, заяви СЗО. В Китай умрелите към този момент са 484, като за денонощие те са 71.

Южна Корея е преди всичко по брой на инфектирани на човек от популацията. Италия е на второ място. Там на всеки 1 милион поданици има 121,9 индивида с ковид, а в Южна Корея - 141.

На трето място е Иран – 80,9. Китай е на четвърто място -

58,3. Следват Швеция (20), Белгия (17,5), Нидерландия (15,4), Франция (14,3), Испания (13,1), Германия (12,3), Австрия (11,8) и Британия (4,1).

От всички европейски страни най-тежко е ситуацията в Италия. Броят на инфектираните там набъбна с повече от 1200 и доближи 5 883, а смъртните случаи вследствие на болестта към този момент са 233.

Италианските управляващи сложиха под наложителна карантина 16 милиона души в района Ломбардия и в 14 провинции. Блокадата на региона ще продължи до 3 април.

Затвориха всички спортните зали, басейните, музеите и ски курортите. Ресторанти и кафенета могат да останат отворени, само че клиентите би трябвало да седят на разстояние най-малко метър един от различен. Хората са инструктирани да си стоят по домовете колкото е допустимо повече, а тези, които нарушат карантината, могат да бъдат застрашени от три месеца в пандиза.

Премиерът Джузепе Конте съобщи, че под карантина са Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пезаро и Урбино, Александрия, Асти, Новара, Вербано Кусио Осола, Верчели, Падуа, Тревизо и Венеция.

След оповестените фрапантни ограничения в Северна Италия самолетни компании оповестиха, че анулират полетите си до 3 април. Решението е на почни всички европейски компании, в това число и локалната Ал Италия

По последни данни, във Франция коронавируа е заразил  1126 индивида, жертвите са 19. Властите в Париж не разрешиха всички мероприятия с повече от 1000 души.

Втори смъртен слечай записаха в Швейцария. Заразените се усилиха внезапно до 332 случая. 51 проби се ревизират наново. Другата страна, където бързо порастват инфектираните е Нидерландия – 265.

Едва 30 са инфектираните в Португалия , само че президентът  Марселу Рибелу ди Соза реши да се подложи на доброволна карантина, макар че не е болен и анулира срещите са идващите седмици.

Три нови случая записва Полша , където инфектираните към този момент са 11. Всички те се върнали от Италия. Властите търсят всички останали в сомалетите, с цел да ги вложат под карантина. В Чехия пък министър председателят премиерът Бабиш прикани италианските управляващи да задължат жителите си да си седят вкъщи, а не да вървят из Европа.

Извънредна обстановка от 60 дни е оповестена по цялото западно крайбрежие в Съединени американски щати. В Орегон смъртните случаи са 16, двама са във Флорида, 1 – в Калифорния. 400 са инфектираните в Съединени американски щати  от COVID-19. В същото време гръмна скандал с участник на конгрес, дружно с президента Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс, който след това се оказа инфектиран. От Белия дом успокоиха, че не е бил в досег с нито един от двамата.

Русия записва три нови случая на хора, пътували до Италия. Общо инфектираните са 17, трима от които към този момент са оздравели. Властите в Москва оповестиха, че при нарушаване на карантината, се планува затвор до 5 години.

В Израел броят на инфектираните стигна 39, като съвсем всички са пристигнали от Италия, Испания, Белгия и Австрия. Всички, които идват от страни със инфектирани хора, са под карантина, а при отвод ги заплашва затвор до 7 години. Властите анулираха всички всеобщи мероприятия, в това число религиозни.

За денонощие в Южна Корея от затруднения на вируса са умрели 50 индивида, инфектираните към този момент са 7000.

В Китай рухна хотел с хора под карантина, 50 бяха избавени, двама починаха.

Според отчет на Блумбърг международната стопанска система ще загуби $2,7 трилиона поради ковид, четири са вероятните сюжети..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР