По показателя „доверие“ новата партия „Има такъв народ“ стои най-добре

...
По показателя „доверие“ новата партия „Има такъв народ“ стои най-добре
Коментари Харесай

Сова Харис: Партията на Слави с най-високо доверие

По индикатора „ доверие “ новата партия „ ИТН “ стои най-добре от всичките си съперници с индикатор 22,5%. Това се дължи на обстоятелството, че тази групировка притегля симпатизанти от целия политически набор, сочи изследване на " Сова Харис ".

За превръщането на това благосклонно отношение в избирателен резултат обаче в интервала до изборите са нужни съществени доказателства пред гласоподавателите за политическа уместност и подготвеност. Засега можем да кажем, че капацитетът на организацията е извънредно огромен.

Значителен напредък при разширение на атмосферата записваме при „ Изправи се.БГ “ – 12,5% и при " Демократична България " – 9,9%.

При Българска социалистическа партия има повишаване на доверието съвсем до 20%, като освен това състояние са изпреварили даже ГЕРБ, въпреки и с по-малко от %. Изглежда, социалистите са на път да преодолеят рецесията на доверие, в която бяха изпаднали при започване на епидемията от КОВИД-19.

Доверието към ГЕРБ се е свило до каузи на гласуващите за тази партия - 18,8%. Същевременно обаче записваме готовност на твърдото ядро симпатизанти на ръководещата партия.

Динамика има и в отношението към водещите политически фигури у нас. Президентът Румен Радев в ролята си на критик на статуквото преодоля рецесията на доверието към него при започване на епидемията и към този момент се приближава до нормалния рейтинг за държавен глава.

С 48% доверие той измества от първата позиция ръководителя на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски, който е с 37%. Слави Трифонов към този момент е на трета позиция с 31% доверие. Персоналните офанзиви към премиера очевидно дават отражение и при него следим забележителен спад до равнище на доверие от 20%, което е съотносимо с каузи на симпатизантите на ГЕРБ. Същевременно записваме повишение на доверието към други водещи фигури в ръководещата партия като Йорданка Фандъкова (26,4%), Томислав Дончев (20,5%), Цвета Караянчева (13,1%), Деница Сачева (12,2%).

Данните са от представително за пълнолетното население на страната изследване, извършено от " Сова Харис " по поръчка на вестник " Труд " в интервала 19 – 25 август 2020 година измежду 1000 български жители. Изследването е осъществено по метода на стандартизираното face-to-face изявление в дома на респондента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР