По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж

...
По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж
Коментари Харесай

8 години затвор за мъж, застрелял бездомник във Велико Търново

По обвиняване на Окръжна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж на осем години отнемане от независимост за осъществено ликвидиране на скитник, оповестиха от Апелативната прокуратура.

М. Г. е приет за отговорен за това, че на 29.06.2018 година в гр. Велико Търново, ул. „ Магистрална ”, съзнателно умъртвил К. М. на 59 години от гр. Полски Тръмбеш, посредством потребление на револвер – закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс.

Признат е за отговорен и за това, че в интервал от неустановена дата до 30.06.2018 година в гр. Велико Търново държал огнестрелно оръжие и муниции, без да има за това съответно позволение по Закона за оръжията, боеприпасите взривните субстанции и пиротехническите произведения - огнестрелно оръжие – сигнално-газов револвер марка „ Ekol ”, модел „ Volga ”, тиня. 9мм. и муниции – 8 броя модифицирани сигнални (халосни) патрони тиня. 9мм. – закононарушение по член 339 от Наказателен кодекс.

На 29.06.2018 година, в дома на обвиненият на посетители пристигнали съседи, с които се почерпили с ракия. След като мъжете си тръгнали, М.Г. също излязъл от вкъщи си, като взел със себе си и притежавания от него револвер. Тръгнал към паркинга пред магазин „ К2 ”. Между паркинга и кръстовището, в стая, завършена край транспортен вход - „ тунел ” към складовата база, живеел потърпевшия мъж, който бил без дом. Двамата се познавали от дълго време, като преди няколко години имали спор. Обвиняемият и потърпевшият се срещнали на пътя и сред тях зародил скандал. М..Г. създал два изстрела с револвера в посока към К.М. Едната сачма улучила К.М. в главата, като пробила черепа му и заседнала в региона на дребния мозък. В резултат на това, потърпевшият паднал на земята в безпомощно положение. Виждайки това, обвиненият набрал от телефона си номер 112 и съобщил, че до магазин „ К2 ” е видял човек, който едвам диша, по-късно си тръгнал. На място бил изпратен екип на ЦСМП, който откарал потърпевшия в незабавното поделение на МОБАЛ в кома, където на 30.07.2018 година умрял.

Присъдата предстои на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР