По непотвърдена информация, композицията е на русенската фирма Булмаркет“Влакова композиция,

...
По непотвърдена информация, композицията е на русенската фирма Булмаркет“Влакова композиция,
Коментари Харесай

Катастрофиралият влак, обгазил с амоняк Пирот, е на русенска фирма

По непотвърдена информация, композицията е на русенската компания „ Булмаркет “

Влакова комбинация, пренасяща амоняк е дерайлирала край сръбския град Пирот, оповестява публичната телевизия в западната ни съседка, представена от.

По непотвърдена информация, композицията е на русенската компания „ Булмаркет “. Изтекло е огромно количество газ в атмосферата. 51 души са получили натравяне, седем души са настанени в болница в близкия град Ниш. Обявено е изключително състояние в някои региони на сръбския град.

Според железопътната компания „ Сърбия Карго “, която оперирала композицията, случаят е станал отвън обитаемоте региони на Пирот. Затова няма жертви и съществено потърпевши. В засегнатата част на 60-хилядния град е оповестено изключително състояние, а управляващите приканиха жителите да останат в домовете си.

В дерайлиралата комбинация е имало 20 вагона-цистерни и най-малко един от тях е паднал в река Нишава, показва сръбската социална телевизия.

Контактът с водата е довел до мощна химическа реакция. Властите приканват хората да не излизат заради риск от отравяне. Затворена е автомагистралата към България.

По информация на българските управляващи са се обърнали 3 вагона от композицията. При дерайлирането има спукан балон на едната от амонячните цистерни, което е довело до сериозен разлив. От другите два обърнати вагона е имало теч откъм капаците, само че той бързо е овладян.

България е предложила помощ за справяне с случая. В момента сръбските управляващи проучват дали има потребност от такава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР