По-големите деца автоматично поемат някои от родителските ангажименти. Те помагат

...
По-големите деца автоматично поемат някои от родителските ангажименти. Те помагат
Коментари Харесай

Права и задължения на по-големите братя и сестри

По-големите деца автоматизирано поемат някои от родителските задължения. Те оказват помощ в семейството, остават с по-малките братя и сестри и се грижат за тях.

По-голямо дете несъзнателно поема значими отговорности и с течение на времето те могат да го преследват през целия му живот.

Такъв е случат и с Мария. Тя има две сестри и един брат. Чувството за дълг към родителите, които съумяха да й обезпечат обучение, не я напусна. Щом стъпи на краката си, незабавно стартира да оказва помощ на по-малките си сестри и брат.

Сега тя работи в интернационална компания и печели задоволително, с цел да се устоя и да продължава да оказва помощ на сестрите и брат си.

Когато навърши 32 години, тя срещна Иван. Заживяха дружно. Всичко вървеше добре, с изключение на непрекъснатите позвънявания и появяването на родственици с молба за финансова помощ.

Иван не беше склонен брачната половинка му непрестанно да се грижи и оказва помощ на към този момент порасналите си родственици.

Тя знаеше, че той е прав. Сестра й и брат й към този момент имат фамилии. Защо би трябвало да се държи като родител, когато не е?

Тя се канеше да спре всяка помощ, когато внезапно брат й се разведе. И защото, нямаше къде да живее, тя краткотрайно го настани при нея. Съпругът й не утвърди решението й, само че не сподели нищо. Година по-късно той разбра, че тя заплаща за построяването на къща за брат й. Тогава търпението му свърши.

Той си събра нещата и си потегли. Ожени се за друга жена, а Мария остана сама с потребностите на околните си.

Тя навърши 42 години. Без да сътвори лично семейство, тя към момента помагаше на сестрите и брат си. Понякога помагаше и за племенниците. Водеше ги със себе си на море и ги поддържаше по всевъзможен вероятен метод. Сякаш е тяхна баба.

Вижте още: Защо взех решение да стана втора брачна половинка?

Наскоро се озова в болница. Тя прекара повече от седмица там, само че никой не я посети. Разочарована и натъжена набра номера на една от сестрите си.

Сестра й стартира да се оправдава, само че Мария не я изслуша. Тя затвори и взе окончателното решение занапред нататък да живее единствено за себе си.

Къде е границата сред дълга и доброволната помощ на по-големите деца в фамилията?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР