Пловдивският бизнесмен от сирийски произход Жамал Жлетати, когото мнозина под

...
Пловдивският бизнесмен от сирийски произход Жамал Жлетати, когото мнозина под
Коментари Харесай

Тъжна вест от Пловдив! Почина известният бизнесмен Джимито

Пловдивският предприемач от сирийски генезис Жамал Жлетати, който мнозина под тепетата назоваха Джимито, загуби жестоката борба с рака, траяла година и половина. В неделя близки, другари, сънародници и бизнес сътрудници се събраха на Рогошко шосе, с цел да го изпратят в последния му път.  ​​​​​​​ Сириецът Жамал Жлетати идва в Пловдив, с цел да развива комерсиална активност, а България се трансформира в негова втора татковина. Съпругата му е българка, има 20-годишна щерка, написа TrafficNews.bg.

През 1999 година Жлетати отваря първият офис на българска компания в Китай и стартира да внася строителни материали, материали и артикули за довършителни действия в строителството, конфекция, парфюми. В България има голям брой контрагенти, които го познават като правилен и предан бизнеспартньор.

" В сирийската общественост Джими се ползваше с извънредно почитание. Той бе извънредно великодушен и лоялен другар. Без да дава публичност, помагаше на доста наши сънародници, които пострадаха по време на войната в Сирия. Смъртта му е голяма загуба освен за нас сирийците, само че и за града " сподели ръководителят на сирийската общественост в Пловдив доктор Малек Насер.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР