Кадри: БТВЧленът на журито на Денсинг Старс Томаш Папкала е

...
Кадри: БТВЧленът на журито на Денсинг Старс Томаш Папкала е
Коментари Харесай

Томаш Папкала: Българският ми беше като китайски. Много е труден

Кадри: БТВ

Членът на журито на " Денсинг Старс " Томаш Папкала е от две години и половина във Варна, само че към този момент приказва сносно езика. Той разкри какви трудности е срещнал до момента в който го учи.

" Българският език беше сложен за мен. Много доста мъчно беше за мен. Отначало българският ми беше малко като китайски. Нищо не можех да схвана. Всичко беше мъчно и още е доста мъчно. Уча се непрекъснато. Мисля, че самата мелодия на езика беше доста противоположна на полския. Това доста ме бъркаше. И до момента ме бърка и опитвам да намеря гладко да мога да приказвам, и мелодията на езика да е малко по-лесна за мен. Това е най-тежко за мен. Много думи има, които са ми сложни, още не мога да кажа. Любимата ми дума на български е обич ", показа той пред БТВ.



С него във Варна бяха и двамата му синове, които признаха, че след шествието с учебното заведение честват със фамилията си. Двамата са проговорили на британски, после  на полски, а най-после и на български. Признават, че най-трудният им език е полския.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР