Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на БСП в София,

...
Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на БСП в София,
Коментари Харесай

Бунт в БСП: Пловдивски социалисти нахлуха на "Позитано" 20, искат отговори за Гергов

Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на Българска социалистическа партия в София, с цел да внесат протестна позиция против изключването на Георги Гергов от партията и да желаят отговори от управлението.Според тях решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия е нелегитимно.

Те желаеха и среща с ръководителя на партията Корнелия Нинова, която обаче сега не е в постройката, предава Българска телеграфна агенция.

" Тук сме, с цел да внесем позицията на Градския съвет на Българска социалистическа партия против решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождението на Георги Гергов като член на партията ", сподели Георги Търновалийски.

" Георги Гергов е член в Пловдив, към този момент не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който декларира, че ще работи по устава, съгласно разпоредбите и законите и да желае да ръководи тази страна, тежко да потъпква личния си правилник ", сподели още той.
Социалистите споделят, че няма да се откажат и през идващите дни още веднъж ще идват пред централата на Българска социалистическа партия. Те не съумяха да се срещнат нито с Корнелия Нинова, нито с представител на формалното управление на партията.



Според пловдивските социалисти става въпрос за " война за листите " в Пловдив преди парламентарните избори.

Пловдивските социалисти записаха Facebook обръщение към ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто не съумяха да се срещнат с нея в централата на партията.

" За нас борбата не е завършила, тя е борба за чест и достолепие, за демократичните правила в Българска социалистическа партия ", съобщи в посланието Нина Чавдарова, заместник-председател на БСП-Пловдив.

След това пловдивските социалисти оповестиха, че няма повече да се унижават да чакат среща с Нинова и си потеглиха.

Междувременно в пост във Facebook Корнелия Нинова разгласи, че промяната в Българска социалистическа партия продължава и се основават три нови центъра - за стратегически, исторически и политически проучвания, за образование на фрагменти и за обществени политики.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР