Пловдивчани се запознаха с нови 10 опашати приятели от общинския

...
Пловдивчани се запознаха с нови 10 опашати приятели от общинския
Коментари Харесай

Кучетата от приюта откриха много любов в Капана СНИМКИ

Пловдивчани се срещнаха с нови 10 опашати другари от общинския подслон за кучета тази неделя. Събитието, което се организира в Капана, събра фенове на четириногите. Малки и огромни се бяха стекли с готовност да разходят кученцата.



Д-р Веселин Бекирски, който е шеф на приюта, изясни, че сортира кучетата за събитието съгласно размерите им. Прави го от съображения, свързани с превоза на четириногите. Освен това концепцията зад сходно излизане от познатата за кучетата среда в приюта е да се социализират с хората. Това улеснява одомашняването им, а някои пловдивчани даже вземат решение да си вземат домакински любим на самото събитие. Така при предходната среща едно от кучетата намира своето семейство. С максимален триумф обаче се увенчава събитие от 2019 година, когато 6 от 8-те изведени кучета се снабдяват с дом.



Кучетата от приюта демонстрираха изключителна словоохотливост и предпочитание за контакт изключително с децата, които нямаха самообладание да разходят четириногите. Сред тях имаше и породисти като хъскито Рая, което е било изоставено от стопаните си, защото не са успявали да се грижат за него.



Останалите кучета са били прибрани от улицата. Такава е и историята на Хоуп, която е на половина шар пей. Д-р Бекирски споделя, че е била открита без козинка и със съществено възпалена кожа, само че с помощта на грижите и лекуването към този момент е витална и подготвена да откри стопани.



Много пловдивчани бяха пристигнали на събитието, с цел да се срещнат с кучетата и да ги зарадват с вниманието и любовта си. Привързаността към най-верните другари на индивида беше довела и Константина. Наскоро нейната Дара се изгубила и до момента в който я търсила, тя взема решение да се погрижи и за други кучета, изпаднали в недружелюбност. Замисля се дали да не прибере Купър, който има смес с ловджийска порода, само че е доста страхлив. Той е един от новопостъпилите в приюта – на 4 октомври. Въпреки дребните си размери, той към този момент е на възраст към година и половина, изяснява доктор Бекирски.



На събитието имаше и хора, пристигнали със своите кучета. Някои от четириногите, които имат дом, също са прибрани от улицата, описват стопаните. Такава е историята на Рори, която към момента не може да се отпусне изцяло, макар че има семейство от повече от година. Стопанката й поучава всички, които имат намерение да одомашнят кученце, да бъдат подготвени да му дарят цялото си внимание и обич, тъй като кучетата от улицата са претърпели доста.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР