Скандално видео с антибългарски приозиви изтече в социалната мрежа. На

...
Скандално видео с антибългарски приозиви изтече в социалната мрежа. На
Коментари Харесай

Скандал: Училищен портиер призовава деца да кажат Да живее Македония

Скандално видео с антибългарски приозиви изтече в обществената мрежа. На фрагментите се вижда недопустимо държание на пазач във врачанското СУ " Никола Войводов ". Мъжът е излъчвал онлайн в македонски групи, до момента в който е на работа. Снимал е възпитаници и ги призовавал да скандират " Да живее Македония " . Когато едно от децата му дава отговор “Да живее България ” , мъжът се заканил с думите " ще те пребия " .

Снимал е и учители без тяхното познание, като им задавал въпроси от историята. Той назовава децата и българите с думите “отрочета ”, “турко-монгол ” и “бугарофашисти ” . Мъжът е арестуван в полицията.

Видеото е изтекло в обществената мрежа от възмутени жители, които са записвали неговите включвания в македонски групи. 

" Това, което мен ме шокира е, че са снимани възпитаници без разрешението на техните родители и има опит за замесване на малолетни в скандиране на някакви идеологически лозунги , което е безусловно недопустимо за всяко българско учебно заведение. Аз не мога да кажа в персоналния си живот къде се включва този чиновник, в какви уеб сайтове и групи. Досега в никакъв случай не е заявявал политически пристрастия, нито е изповядвал някаква идеология и това също доста ме изненада. Този случай е много недопустим за чиновник в една просветителна институция. Работи от година и половина при нас. През октомври беше пуснал мощна музика в портиерната, за което бяха подхванати административни ограничения по отношение на него. След това няма други прегрешения. Но от в този момент, виждайки събитията на този случай считам, че освобождението му от работа няма да се размине ", съобщи Снежанка Каменова, шеф на СУ " Никола Войводов ", Враца.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР