Платформа за бизнес, възможности за нови професионални контакти и познанства,

...
Платформа за бизнес, възможности за нови професионални контакти и познанства,
Коментари Харесай

Барометърът за строителния сектор – Архитектурно-строителна седмица

Платформа за бизнес, благоприятни условия за нови професионални контакти и познанства, нововъведения, съпътстваща стратегия, ориентирана към цифровия преход, сградните паспорти, интериорния дизайн и настоящи въпроси в строителния бранш. Такъв бе духът на ревю Архитектурно-строителна седмица, което събра сектора от 16 до 19 юни в Интер Експо Център.

Очакваното от бранша събитие бе осъществено с обединените старания на над 90 участници с 200 показани марката, държавни институции, браншови организации, медийни сътрудници. Провеждането на Архитектурно-строителна седмица затвърди Интер Експо Център като несъмнено място за осъществяване на изложби на закрито. Участниците от България, Турция и Италия и посетителите от страната и чужбина регистрираха прецизното съблюдаване на ограниченията, наложени от националните здравни управляващи. Приветствани бяха и спомагателните „ Вътрешни правила “, осигуряващи среда на здравна сигурност, въведени от Интер Експо Център.

Присъстващите определяха ревютата като основни за развиването на стопанската система, тъй като построяват единствена по рода си професионална екосистема. И регистрираха, че неналичието на събитията наживо през последната година е затруднила пълноценния контакт сред производители, снабдители, дистрибутори, клиенти, обмена на опит и внедряването на нововъведения.

Строителният бранш в новата действителност

„ Радвам се, че след толкоз месеци още веднъж можем да се забележим наживо. Бизнес платформата Архитектурно-строителна седмица още веднъж събира представителите на бранш „ Строителство “, означи шефът на Интер Експо Център, Ивайло Иванов, в речта си при формалното разкриване. В церемонията се включиха Министерство на регионалното развитие, МИ, БСК, БТПП, КСБ, КИИП, КАБ, АТЕСТ, НКИЗ, ИАНМСП, Посолство на Турция, Посолство на Аржентина.

Събитията, които сега се провеждат, са по-малки по мащаби, само че се отличават с извънредно качество на бизнес контактите “, означи Бойко Таков, изпълнителен шеф на ИАНМСП. Институцията финансира 12 компании при присъединяване им на Архитектурно-строителна седмица 2021. Първостепенната функционалност на събитията наживо акцентира и Йордан Николов, изпълнителен шеф на БАИС. Като „ барометър за бизнеса “ дефинира ревюто Антоанета Барез, изпълнителен шеф на НКИЗ. „ Бизнесът чака събитието Архитектурно-строителна седмица “, безапелационен бе Борислав Тодоров, ръководител на УС на АТЕСТ.

Резултатът от напъните

Като плод на общите старания Архитектурно-строителна седмица сътвори сложна среда, съчетаваща новаторски артикули, условия за създаване и развиване на бизнеса и съпътстваща стратегия с висока добавена стойност.

Открихме оферти от доста продуктови посоки: „ Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Строителнo съоръжение и машинизация “, „ Вертикално обмисляне и ландшафт “ и „ Индустриално строителство и съоръжение “, „ Сградната автоматизация”, “ОВиК”, “Smart системи”. Представени бяха онлайн-управляеми систематични решения, измежду които хибридни системи за отопление и изстудяване, рекуперация на топлота и пресен въздух и други

Многобройни бяха нововъведенията при климатизацията, флийт мениджмънта, хидроиздолациите, строителните материали.
Съпътстващата стратегия с висока спомагателна стойност
Безспорно, ревюто се трансформира в професионален конгрес, когато има пълноценна съпътстваща стратегия. Благодарение на общите старания събитията на Архитектурно-строителна седмица още веднъж сътвориха огромна спомагателна стойност за присъстващите.

Още през първия ден вниманието прикова кръгла маса за сградните паспорти, с присъединяване на специалисти от Министерство на регионалното развитие, БАИС, КИИП и КАБ. Вторият ден подложи на полемика качеството на планиране в семинар, проведен от КИИП. С визиите си ни срещна Национална компания „ Индустриални зони “. А експертите от BAU Academy се концентрираха върху информационната и маркетинг платформа за въвеждане на новаторски материали, технологии и решения в строителството.

Ключовите за строителството цифровизация и дигитален преход бяха акцентът по време на Международна конференция „ Кръгова стопанска система. Малките и междинни предприятия в строителството в изискванията на зелен и цифров преход “, проведена от КСБ и ИЕЦ, със съдействието на ИАНМСП. Паралелно, присъстващите схванаха какво е мястото на интериорния дизайнер в строителния развой в събитие, проведено от АИДБ. А серия от продуктови презентации ни срещна със системи за „ Умен дом “, икономисване на сила, инавации при монолитното изсъхнало строителство и други Университетът по архитектура, строителство и геодезия и Национален център по сеизмично инженерство показаха експертизата си за „ Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България “.

Изложенията като събития наживо събиращи експертите, са с първостепенно значение за всеки стопански бранш. Това ни потвърди 21-ото издание на Архитектурно-строителна седмица. След сполучливото осъществяване в постпандемичната конюнктура сме сигурни повече от всеки път: през идващото издание на Архитектурно-строителна седмица следва да бъдем очевидци на съществено надграждане. Защото през тази година бяха сложени солидните основи на едно ново начало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР