Навсякъде и във всеки аспект на живота ни. Да, това

...
Навсякъде и във всеки аспект на живота ни. Да, това
Коментари Харесай

Как технологиите промениха отоплението и климатизацията

Навсякъде и във всеки аспект на живота ни. Да, това са високите технологии. В идващите редове отговаряме на въпроса, по какъв начин технологиите трансформираха отоплението и климатизацията? Примерите черпим от забавни оферти, които ще забележим напълно скоро – на , от 16 до 19 юни, в Интер Експо Център.
Системните решения – ръководството е към този момент и онлайн
Сензорно ръководство и опция за надзор от разстояние дава контролерът NIBE SMO S40. Той усъвършенства работата на климатични системи в дома и офиса. Предлаган от Термо-помпени системи, може да бъде внедрен в Smart home, а при съчетание с термопомпи NIBE въздух-вода и други съставни елементи, се основава интегрирана климатична система. Ще се срещнем и с интелигентни хибридни системи за отопление и изстудяване. Те бързо навлизат в новото строителство и реновирането на остарели здания, съчетавайки спестовност, успеваемост и екологичност. Подходящи са за жилища с вентилаторни конвектори или в композиция с подово отопление и изстудяване. Превключването сред режимите на работа е автоматизирано, а системата на Екотерм план постоянно избира най-икономичния вид.

Следва още едно решение - използвано и за търговски и офис здания и за къщи. Това са системите за рекуперация на топлота и пресен въздух. Все по-навлизащи в всекидневието, те по едно и също време и непрестанно извличат застоялия въздух, обновявайки го със пресен. Захранващият и отвежданият потоци се насочват един против различен в обособени канали, а отработеният въздух загрява постъпващия. Системата пести сила, подава въздух отмерено в пространствата като го пречиства. Контролът на работа при ниски температури е автоматизиран, а цялата система може да се ръководи онлайн през смарт телефон или таблет.

Акцент на някои от изложителите, измежду които Елко Еп България, ще бъдат домашната и сградната автоматизации. ММС Инк, представител на Daikin, ще се концентрира върху климатичната техника, фотоволтаичните панели и системите за окачване. С опита си за създаване на пасивни здания ще ни запознае EUDOMUS.

Съвременните технологии дават неограничени благоприятни условия. Тази мисъл пораждат стъклените системи от последно потомство. Иновативните способи на произвеждане и основаване на материалите, препоръчани от LYATEV, дават възможст за създаване на стъклени преградни стени, безрамкови стъклени балкони, остъклявани тераси, зимни градини и още, и още...

Разбира се, на Архитектурно-строителна седмица ще открием и потвърдили се артикули, в които са внедрени съвременни технологии на надзор. Сред тях са газовите котли Frisquet, които обаче са с вградено дистанционно управление, както и електрическитe котли „ Мега-Терм “, направени от едноименната компания.
Да поговорим и за материалите
Безспорно е, че оптималните равнища на отопление и изстудяване се реализират посредством внедряването и на новаторските артикули, основани с високотехнологични способи и материали. Такива са изолиращите кофражни форми, които дават опция за високоефективно и качествено основаване на енергоефективни здания с двойноизолирани стени и структури, земетръсоустойчиви и екологични уреди.

Екологичността е водеща при кофражните блокове на GreenBuild Property. Създадени от остатъчна дървесина, детайлите съчетават всички цели на еко строителството. Представени на ревюто ще бъдат и IKO Summa. Първата от ново потомство битумни хидроизолационни мембрани, предлагана от ARMORMAT, е с нараснала огъваемост при ниски и изключителна резистентност на високи температури. Ще се срещнем и с качествата на топлоизолационните панели ASSAN PANEL. Този вид „ сандвич-панели “ са разумен избор, когато желаем да съвместим топла, водна и звукоизолация.

Привлекли сме вниманието и сме събудили любознанието Ви? Всичко, упоменато можете да видите онлайн от 16 до 19 юни на ревю Архитектурно-строителна седмица. Нужно е единствено да се регистрирате за свободно посещаване на
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР