Питър Фюри, който изведе Тайсън до победа над Владимир Кличко

...
Питър Фюри, който изведе Тайсън до победа над Владимир Кличко
Коментари Харесай

Питър Фюри: Вярвах, че Кубрат Пулев ще победи Антъни Джошуа

Питър Фюри, който изведе Тайсън до победа над Владимир Кличко през 2015-а и трансформира племенника си в международен първенец, изрази страдание, че Кубрат Пулев не е победил Антъни Джощуа. В изявление за “Тема Спорт” той призна, че е очаквал Кобрата да стигне до триумфа в събота вечер и е имал шансове да детронира британеца.

“Смятам, че Кубрат направи добър мач. Наистина имах вяра, че той може да бие Антъни Джошуа. В ролята си на треньор мисля, че той се показа добре. Честно казано, показва невероятна воля след оня доста тежък трети рунд. После имаше своите шансове да завоюва, само че вижте, това въпреки всичко е тежка категория. Не чаках да се изправи след втория нокдаун, само че той го направи и беше близо да обърне развоя на мача. Джошуа обаче в действителност е от най-висока класа, не инцидентно е първенец. Ако би трябвало да съм почтен, Джошуа се показа по-добре в съответния мач. Но Кубрат има сили и благоприятни условия да се върне още веднъж като кандидат и в различен ден, при други условия, да завоюва. Вижте - би трябвало да се гордеете, че имате подобен боксьор. Той е класен и е част от Топ 10 на света, това е сигурно”, сподели Фюри.

Специалистът разяснява и представянето на своя наследник Хюи, който победи по точки Мариуш Вах след 10 рунда. Той показа и каква е вероятността да има реванш сред 26-годишния Фюри и Кобрата.

“Хюи се показа сносно, поради, че още веднъж му се отвори сериозна аркада. Той преодоля този проблем и господства на кръга. Вах е доста рисков, макар че към този момент е на 40 години, той си остава извънредно умел и мощен боксьор. Нямаме самообладание Хюи още веднъж да се върне на кръга и да продължи изкачването си в ранглистата.

Колкото до реванш сред него и Пулев, не сме говорили въобще по тази тематика. Никой не е обсъждал нещо сходно с нас, само че в случай че от лагера на Кубрат желаят, то ние ще сме подготвени. Хюи е подготвен да се бие с всеки един, няма значение. Можем да приемем реванш и в България, може да го създадем в Англия, това не е толкоз значимо. Аз желая Хюи да боксира с най-хубавите, а Пулев е от тях. Всичко зависи от желанието на Кубрат да се върне назад. Ако той има такова желание, ние сме насреща”, показа Питър Фюри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР