Най-дълбокият и дълъг тунел в света, който се простира на

...
Най-дълбокият и дълъг тунел в света, който се простира на
Коментари Харесай

Вътре в най-дълбокия тунел в света, който е дълъг 35 мили и струва зашеметяващите £9,6 милиарда за изграждане

Най-дълбокият и дълъг тунел в света, който се простира на забележителните 35 благи и коства колосалните £9,6 милиарда, направи заглавия, когато беше открит през 2016 година

Заровен на 2300 метра под повърхността и разпрострян се на 57 километра, базовият тунел Готард в швейцарските Алпи е умислен за първи път през 60-те години. Осъществяването на амбициозния проект лиши до 2012 година, като стартира строителството на прав тунел, предопределен за прекосяване на влакове с бързи 250 км/ч.

Мамутската задача изискваше изкопаването на милиони кубични метри канара употребявайки колосални машини за продупчване на тунели, наричани галено „ великански къртици “. Този под земята героизъм не беше единствено за чупене на рекорди; той имаше за цел да съживи швейцарската стопанска система посредством по-тясно свързване на разнообразни райони.

Според строителните гурута в Ballast Nedham, тунелът е понижил времето за пътешестване сред Цюрих и Милано до едвам два часа и 40 минути, намалявайки цялостен час от ерата преди тунела.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР