Питали ли сте се защо от началото на пандемията от

...
Питали ли сте се защо от началото на пандемията от
Коментари Харесай

Защо Путин никога не носи маска и не избягва ръкостисканията?

Питали ли сте се за какво от началото на пандемията от новия ковид президентът на Руската федерация Владимир Путин в никакъв случай не се е появявал с защитна маска?

Отговорът сигурно не може да се крие в несъобразителност, разясняват в редакцията на швейцарския всекидневник Die Neue Zurcher Zeitung.

„ От няколко месеца съветският президент прави всичко, с цел да избегне заразяване с ковид. Населението на страната обаче не взема образец от него “, заключава изданието, предава Фокус.

Нека жизнеността, положителното въодушевление и оптимизмът оказват помощ на Доналд Тръмп да се пребори с рисковия вирус. С това благопожелание предишния петък Путин се обърна към американския президент, откакто стана известно, че е инфектиран с COVID-19. Дълбоко в себе си обаче ръководителят на Кремъл евентуално е размишлява за лекомислието на сътрудника си.

Владимир Путин в никакъв случай не се е появявал обществено с маска. Той също по този начин не заобикаля ръкостисканията. Но такова държание няма нищо общо с нехайство в изискванията на пандемия. Путин, явно, е един от държавните глави, които вършат големи разноски, с цел да се предпазят допустимо най-добре от зараза с новия ковид. Фактът, че през май той изрази предпочитание страната да се върне допустимо най-скоро към естествения живот, е в ослепителен контрастност със личното му всекидневие.

От март тази година Путин работи съвсем постоянно от резиденцията си край Москва. Редовни срещи с министър председатели, министри, високопоставени чиновници, губернатори и ръководители на държавни компании, с някои изключения, се организират под формата на видеоконференции.

Светлобежовият интериор на офиса без прозорци и огромният екран към този момент са добре познати на съветските телевизионни фенове. Образът на Путин, от време на време досадно пипащ химикал по време на еднообразни министерски отчети, закупи съвсем паметен статут измежду публицистите. Те трябваше да обръщат внимание на сходни дреболии, тъй като нямат физически достъп до президента от месеци.

На процедура никой няма право да вижда Путин. И самият той стартира да напуща резиденцията си доста по-рядко. Отказа се от всички пътувания до райони със запаметяващи се „ спонтанни “ срещи по улиците. И в случай че все пак президентът се среща с депутати или връчва премия, тогава се вземат най-строгите ограничения за санитарна сигурност. Минимално условие: в пространствата, където е президентът, се позволяват единствено хора с негативен тест за ковид.

И въпреки всичко вирусът циркулира измежду високопоставените чиновници. Премиерът Михаил Мишустин, редица министри и губернатори и даже прессекретарят на Путин Дмитрий Песков дадоха позитивни проби за COVID-19. А тези, които всекидневно поддържат контакт с Путин, живеят месеци наред надалеч от фамилиите си.

Както неотдавна писа един съветски вестник, срещата с Путин се предшества от скъпа и отнемаща време процедура, която надалеч надвишава стандартните ограничения за сигурност. Можете да стигнете до президентските кабинети единствено през тунел, в който се пръска дезинфектант - и това е последният стадий. Тези, на които се дава опция персонално да се явят пред Путин, би трябвало първо да прекарат две седмици в изолираност от външния свят.

През пролетта лиши време на Путин да разбере сериозността на протичащото се. Инфекцията унищожи годината му на конституционна промяна и 75-годишнината от руската победа във Втората международна война. Самият той действаше като грижлив държавен глава и трансферира задачата да постанова непопулярни ограничавания на своите подчинени. И въпреки всичко той разгласи прибързано „ победа над вируса “, с цел да организира боен церемониал и да гласоподава промени в Конституцията.

И в този момент формалната теория на Путин се свежда до думите „ Всичко е под надзор! ". Той заяви, че Русия е първата, която показа на света ваксина, макар че към момента не е изцяло приключена. Отговорните лица отхвърлят началото на втората вълна от COVID-19. Но броят на позитивните проби нараства бързо и към този момент още веднъж доближи фрапантния връх, регистриран през май. След месеци на мира и равнодушие към нарушавания на режима на носене на маски, който не е анулиран, в магазините и градския превоз хората още веднъж биват плашени с санкции.

Путин не съумя да внуши на сънародниците си наклонност към зоркост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР