Учените може би откриха начин как да направим яденето на

...
Учените може би откриха начин как да направим яденето на
Коментари Харесай

Учените откриха нова рецепта, която прави шоколада много по-здравословен

Учените може би откриха метод по какъв начин да създадем яденето на шоколад доста по-здравословно. 

Както знаем шоколадът се прави от какаовите зърна, като се извлича какаовото масло, а огромна част от самия плод не се употребяват. 

Учени от Института в Цюрих вземат решение да ревизират дали могат да се употребява по-голяма част от самия плод, като задачата им е била да създадат крайния артикул, шоколада, доста по-здравословен. За задачата учените вземат решение да работят с швейцарската компания за произвеждане на шоколад " Фелчин ", с цел да изработят нова и усъвършенствана рецепта, написа Newsweek. 

Целта е била да се употребява по-голяма част от сърцевината на плода, защото тя добавяла повече фибри към крайния артикул и намалявала количеството наситени мазнини.

Учените споделят още, че с новата рецепта ще равнищата на кръвна захар няма да скачат внезапно, както нормално се случва и ще контролира активността на черния дроб. Всичко това евентуално би могло да понижи рисковете от сърдечно-съдови болести. 

За да разработят нова рецепта, откривателите се пробваха да обработят какаовите зърна с пулпата на плода, с цел да основат вещество, сходно на гел. Те разкрили, че то е  доста сладко, което значи, че може да размени нормалната пудра захар, която нормално се употребява в шоколада.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР