Пирин (Благоевград) обяви нов треньор, спонсор и няколко чужденци, които

...
Пирин (Благоевград) обяви нов треньор, спонсор и няколко чужденци, които
Коментари Харесай

Пирин започна подготовка с нов треньор, спонсор и куп чужденци от четири континента

Пирин (Благоевград) разгласи нов треньор, спонсор и няколко чужденци, които идват от Европа, Африка, Азия и Северна Америка.

През пролетта благоевградчани ще бъдат водени от Радослав Митревски, който взе четири точки от ЦСКА и Лудогорец в последните два мача на орлетата през есента, когато бе краткотрайно изпълняващ длъжността.

Освен това с Пирин стартират четирима американци, японец, португалец, а се чака и национал на Кот д`Ивоар.

“Нещата се случиха извънредно бързо. Радостен съм, че подсигуряваме едно успокоение и да развиваме клуба в по-добра светлина от в този момент. Договорът е за три години. Те не са ни общоприет спонсор, само че идват като спонсор и партньор”, сподели изпълнителният шеф на Пирин Таско Тасков, който показа Радослав Митревски за треньор на тима.

“Решихме да му гласуваме доверие, тъй като против ЦСКА и Лудогорец сподели ужасно желание”, сподели Тасков, който разкри, че звездите на благоевградчани са си понижили заплатите без пазарлък, защото клубът е редуцирал бюджета с 50%.

“Продажбата на Брахими я наложи икономическата конюнктура освен в България, само че и в целия свят.

Тук е момента да благодаря на кмета господин Стоянов, който самоуверено мога да го нарека за един от спасителите на Пирин.

Легендите на клуба, които на секундата откликнаха за понижаване на заплатите, ще ги загатна един по един - Николай Бодуров, Петър Занев, Станислав Манолев, Светослав Дяков и Слави Костов. Откликнаха на секундата, без 5 секунди договаряния. Задачата пред мен беше да понижа фонд работна заплата с 50 %. Ако не бяха напъните на господин Стоянов, тези футболисти и всички останали, като се изключи Конър Хендерсън, който си отпътува за Англия и в този момент ще седнем с него за договаряния, можеше и да няма първа подготовка. В един подобен миг, след историческата победа над Лудогорец, е доста тежко да съобщиш на футболистите, че би трябвало да влязат в новата финансова рамка”, добави Тасков, след което обясни за възможните нови попълнения в тима.

“Имаме един японец, който сме го прегледали, играл е в първа дивизия на Румъния. Идва от втора дивизия на Швеция. Записал е 18 мача като титуляр. Изключително сме удовлетворени от това, което видяхме на видеоклиповете и мачовете, които му гледахме. С него въпросът на 99,9% е завършен. Имаме един португалец, който се твърди, че е по-добър и от Брахими. Имаме и един футболист, който Брахими ни го предложи. Имаме четирима американци по програмата със Сокър университета. Имаме две-три момчета, които са на проби. Връщаме си Лазар Стойчев.

Преговаряме с вратар, който е бил национал на Франция до 17 години и е викан в националния тим на Кот д`Ивоар - в мъжкия тим. Водих договаряния с няколко български вратари, само че българският футболист към момента не е схванал икономическата конюнктура в България. Чуждестранните футболисти доста по-бързо се приспособяват към икономическата конюнктура, съгласяват се на доста по-малко пари. С привличането на тези чужденци до 6 месеца или година желаеме да създадем трансфер. За Брахими получаваме към 6-цифрена сума.

В момента напускащи няма. Абсолютно всички си понижиха заплатите. Няма да е правилно да ги освобождаваме в този момент.

Ако си мислите, че някой оказва помощ на клуба в Благоевград - няма такова нещо. Има три компании, които дават по 500 елва на месец. Надявам се, че градът и бизнесът ще се извърнат към клуба.

Обещах и съм подготвен да хвана бас, че ще се спасим. Още след мача с ЦСКА го казах”, сподели Таско Тасков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР