Пиеса на журналистката,поетеса и драматург Иглика Пеева се игра на

...
Пиеса на журналистката,поетеса и драматург Иглика Пеева се игра на
Коментари Харесай

Журналистка постави пиеса на италианска сцена

Пиеса на журналистката,поетеса и драматург Иглика Пеева се игра на сцената на спектакъл “Рази ” в италианския град Равена. Творбата “Данте, който играе сред земята и небето ” е отдадена на отбелязванетона 700 години от гибелта на създателя на “Божествена комедия ”, описа в ефира на Дарик русенката.

В пиесата играят актрисата от държавна такса “Сава Огнянов ” Дина Шошеваи варненският й артист Велизар Емануилов, които си партнират с италиански сътрудници.

Проектът е по концепция на Евелина Дряновска, която живее и твори повече от тридесет години в Италия. Неин е преводът, режисьорската акомодация и някои от сцените, като тя играе и ролята на Земята.

На български пиесата откри своята реализация под името „ Данте сред Рая и Ада “ предходната година с трупата на Театър-школа „ Артистисимо “ – Русе.

Театър-школата на 5 ноември ще показа най-новата пиеса на Иглика Пеева “Приказно земетресение ”. Тя ще бъде показана в съботаот 17.30 часа на сцената на русенското читалище “Зора ” Входът е свободен.

Чуйте цялото изявление с Иглика Пеева в прикачения звуков файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР