Петнайсет корабни контейнера с храни, лекарства и други необходими материали

...
Петнайсет корабни контейнера с храни, лекарства и други необходими материали
Коментари Харесай

Кипър изпраща храни и лекарства на Украйна

Петнайсет корабни контейнера с храни, медикаменти и други нужни материали съдържа първата пратка в поддръжка на Украйна, която ще отпътува от Кипър във вторник. Това е най-голямата филантропична помощ, изпращана в миналото от страната, също жертва на инвазия, съобщи БНР.

С дарените артикули от жители, организации, общини, партии и Народното събрание са напълнени 250 палета с храни и 32 палета с медикаменти, което е задоволително за общо 15 корабни контейнера, оповестиха от администрацията на пристанището в Лимасол, откъдето ще отплава комерсиалният транспортен съд с пратката. Най-голямата филантропична акция в историята на Кипър стартира на идващия ден след съветската инвазия в Украйна, като бяха разкрити над 40 пункта за събиране на дарения.

Предоставените медицински артикули са на стойност 700 000 евро. Кипърската фармацевтична компания " Медохеми ", която има мощности в Украйна, към този момент е доставила медикаменти на стойност половин милион евро. Кипърският Червен кръст обезпечава 1500 комплекта предмети за персонална хигиена. Пратката включва и съоръжение, обвързвано с гражданска отбрана (палатки, спални чували, аптечки и други). Компанията за ръководство на контейнерните терминали на пристанището в Лимасол поддържа акцията, като разгласи нулеви такси за всички контейнери, които са част от филантропичната помощ за Украйна. В Централната банка на страната е открита специфична банкова сметка за взаимност с украинския народ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР