Петиция настоява културния министър да подаде своята оставка видео, което

...
Петиция настоява културния министър да подаде своята оставка видео, което
Коментари Харесай

След артистичното видео от кабинета му! Петиция настоява за оставката на културния министър

Петиция упорства културния министър да подаде своята оставка видео, което разгласява на страницата си във Facebook.

Пределът на допустимост по повод наличието на Атанас Атанасов от позиция на неговите функционални отговорности като министър на културата, както и във връзка с персоналното му държание в публичните – културни и професионални среди е дефинитивно привършен, написа в настояването, което до обяд в неделя е събрало близо 400 подписа.

Ето и претекстовете, изброени в петицията:

Министър Атанас Атанасов /Наско/ привнесе в актуалната културна обстановка в страната за първи път:

1. Широко огласено флиртуване със личната си неукост, необразованост и некомпетентност в персонален проект, допълнени с не по-малката липса на познания, професионални благоприятни условия и управителен опит по повод едно от най-чувствителните управнически сфери в страната, каквато е тази на културата.

2. Тотално игнориране на отговорности си на главен проводник на държавната културна политика – респективно развиване на културата като народен приоритет. Липсата на визия за развиването на българската просвета респективно стратегия със съответни индикатори е съпроводена от тотално непознаване работата на финансовите механизми в тази област.

3. Физическо неявяване от най-важните конгреси, които са свързани с концептуални полемики, финансиране, надзор и/или доклад. Малобройните му обществени изяви всъщност не дадоха отговор на нито един значителен въпрос, а свенливата усмивка допълваше фарсовата глупост в отговорите на някои от тях.

4. Блокаж на построени и отработени административни и управнически механизми във повереното му ведомство /НФК/, както и тяхното несъобразно по отношение на закона, непохватно и субективно прекрояване без нужната в такива случаи обосновка.

Тези „ приносни “ моменти, проявяващи се с такава изразителност в общото държание на министъра /Наско/, следва да бъдат допълнени от сияйната аура на една рутинна отпадналост, в която блестят:

-Липсата на потенциал във връзка с управнически и културен мениджмънт; – Отсъствие на експертност в нито една от вероятните културни сфери;

-Тотална некомпетентност във връзка с проблемите на голямата част от националните, районните и локалните културни институции /изключение читалището в с. Татарево/;

-Непознаване с културните взаимоотношенния на страната ни в областта на интернационалното съдействие и европейските програми;

-Невъзможност да се дефинират и осъществят даже краткосрочни цели в границите на ведомството.

В подмяна на всичко това сме очевидци на детски усмивки, слушатели сме на заклинателно изречения, на нежни лапсуси и форми на държание, от които на човек му става неловко. Опитите изброеното дотук да бъде прикрито и замазано от споделени във Facebook нежни страсти, премрежени погледи от морно скланяща се глава и прочие похвати, е държание на вулгарен прелъстител предлагащ евтини услуги /не културни/. Това по никакъв начин не се връзва с публичните показа за отговорност и премереност на държанието, да не приказваме за символната значителност на поста Министър на културата.

Авторитетът на всяко ведомство /Министерство на културата не прави изключение/ е значително функционалност и на това, какъв човек заема този пост. Ако описаната дотук тотална липса на професионални благоприятни условия е базисна за сриването на репутацията на една институция, личностното държание, което показва сегашния министър е нагла, демонстративна, перверзна насмешка с цялото общество и българската просвета. Изтърваната от сегашния министър фраза от следващата му ексхибиционистична изява „ че го няма от известно време “ би трябвало да бъде изменена от нас – „ НИКОГА НЕ Гражданско отделение Е ИМАЛО И НЕ ТРЯБВА ДА Гражданско отделение ИМА “. /tribune. bg/

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР