Още след премиерата на Рожденият ден на инфантата“ в ДТ

...
Още след премиерата на Рожденият ден на инфантата“ в ДТ
Коментари Харесай

В ДТ Н. Вапцаров- Благоевград: „Рожденият ден на инфантата-приказна феерия с поучителен край

Още след премиерата на „ Рожденият ден на инфантата “ в държавна такса " Никола Вапцаров " в Благоевград, която беше в края на април, актьорите и екипът на представлението получиха голям брой поздравления завеликолепната визия и майсторската актьорска игра: „ Цялостно преживяване – празник за сетивата, мозъка и душата! Впечатляваща режисура! Прекрасна актьорска игра,
впечатляващи сценография и костюми! “, „ Великолепна режисура! “ и „ Невероятни костюми! “ са единствено част от отзивите за представлението в обществените мрежи.

„ Рожденият ден на инфантата “ е фамилен театър по една от най-вълнуващите истории на гениалния публицист Оскар Уайлд, която споделя за капризната щерка на испанския крал и едно джудженце, запленено от нейното великолепие. Спектакълът изследва жестокостта в децата, породила се от външните условия в света на възрастните, и търси отговор на въпроса по какъв начин неналичието на обич погубва способността за съчувствие.

Човешката душа с нейните светли и тъмни страни е обект на проучване в творчеството на ирландския създател. „ Рожденият ден на инфантата “ е роман за нейната свирепост. Душата на испанската принцеса е като затворена птица в клетка.
Богатството и привилегиите не могат да заменят неналичието на свободно човешко другарство и схващане у това дванадесетгодишно дете. Лишена от същинска обич и деликатност, отгледана в атмосферата на престореност и фалш, тя се трансформира от почтено дете в тиранично и егоцентрично творение.

Второто премиерно зрелище чака благоевградските фенове на 18 май в 11. 00 часа.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР