Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с

...
Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с
Коментари Харесай

Български дипломат следи на място състоянието на ранените в Египет туристи


Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с рейс в Египет през вчерашния ден, се намират частната болница АМС в Хургада, заяви българският консул Евгени Паралингов, който бе изпратен неотложно на място от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Пострадалите имат фрактури и порезни рани. Днес ранените ще бъдат изследвани със скенер, с цел да бъде им назначено лекуване, в това число оперативно, в случай че се постанова.

Представител както на българската, по този начин и на египетската туристическа компания са в болничното заведение с ранените. Всички проучвания и интервенции ще бъдат платени от застраховките на пасажерите.

От общо 20 души ранени в рейса, 12 са с по-леки рани, ожулвания, охлузвания, синини, леки порезни рани - те са обработени и са изявили предпочитание да продължат туристическата си стратегия.

Круизът по река Нил на групата свършва в събота, 24 март. В хотела в Хургада, където ще бъде настанен и консулът, са поискали да останат и да изчакат връщането на групата на 24 март други трима души, по-леко потърпевши, с към този момент обработени рани.

Министър Захариева персонално следи случая, като чиновниците на посолството ни в Кайро ще оказват цялостно подпомагане на потърпевшите наши сънародници в границите на своите пълномощия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР